More  Strategie româno-maghiară pentru atragerea fondurilor UE

  tra

  Satu Mare a fost ieri gazda şedinţei Grupului de Lucru pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2014-2020, la care au participat reprezentanţii consiliilor judeţene din România şi Ungaria de pe zona de graniţă: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Bekes, Hajdu-Bihar, Szabolcs – Szatmar-Bereg şi Csongrad.

  Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că întâlnirea a avut ca scop identificarea domeniilor şi priorităţilor care vor fi finanţate în perioada 2014-2020. „S-au conturat deja aceste priorităţi şi cred că vom ajunge curând la un acord. Cele patru judeţe din România şi-au stabilit deja priorităţile, însă aceste proiecte trebuie armonizate cu cele care urmează a fi stabilite de partenerii din Ungaria”, a spus Adrian Ştef.
  În perioada 2014-2020, România va beneficia de asistenţă financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe şi proiecte de cooperare teritorială europeană (transfrontalieră, transnaţională şi interregională) având ca scop dezvoltarea echilibrată a întregului teritoriu comunitar, prin încurajarea cooperării şi schimbului de bune practici între toate regiunile Uniunii Europene.
  În vederea pregătirii participării României în noul Program de Cooperare Transfrontalieră la graniţa româno-maghiară aferent perioadei de programare 2014-2020, cele două state membre au decis înfiinţarea unui Grup Comun de Lucru pentru Planificare şi Programare Strategică. Grupul de Lucru cuprinde reprezentanţi de la nivelul graniţei, precum şi actori cheie relevanţi de la nivel local, regional şi naţional din domeniile preconizate a primi finanţare prin viitorul program. Grupul de Lucru are atribuţii în planificarea strategică de la nivelul ariei eligibile şi a programării utilizării asistenţei comunitare alocate programului pentru perioada 2014-2020.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE