More  Promovabilitate de 55% la definitivat după contestaţii

  examen-definitivat

  După rezolvarea contestaţiilor la examenele de definitivat, promovabilitatea în judeţul Satu Mare a crescut cu 4 procente, de la 50,66% înainte de contestaţii la 54,66% după.
  Astfel, înainte de contestaţii, în judeţul Satu Mare, din cei 150 de candidaţi prezenţi la proba scrisă, un număr de 76 au obţinut note mai mari sau egale decât 8, ceea ce înseamnă un procent de promovabilitate de 50,66%. Candidaţii nemulţumiţi de note au avut posibilitatea să depună contestaţii la centrul unde au susţinut examenul, respectiv Colegiul Economic „Gheorghe Dragoş” Satu Mare.
  Din cele 35 de contestaţii depuse în judeţul Satu Mare, au fost admise un număr de 16, din care 8 au obţinut note mai mari şi 8 mai mici. Faţă de cei 76 candidaţi care erau promovaţi iniţial, în urma soluţionării contestaţiilor au mai promovat încă 6 candidaţi, ceea ce duce la un procent final de promovabilitate la nivelul judeţului Satu Mare de 54,66%.
  Interesant este faptul că doi dintre cei care au depus contestaţii, şi care iniţial promovaseră, după recorectarea lucrărilor au fost declaraţi respinşi, deoarece au luat notă mai mică de 8.
  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE