More


  O nouă grădiniță privată, acreditată, la Zalău

  - Advertisement -

      Ministerul Educaţiei a acreditat o nouă grădiniţă privată în Zalău, după Grădiniţa ”Sfânta Inimă a lui Iisus”, acreditată la începutul anului şcolar 2012 – 2013. În Monitorul Oficial a fost publicat, zilele trecute, ordinul ministrului educaţiei privind acordarea acreditării pentru unitatea de învăţământ preuniversitar particular Grădiniţa Creştină ”David” din Zalău.
  Grădiniţa funcţionează pe lângă Biserica Creştină Baptistă Maghiară din Zalău, este cu predare în limba maghiară şi are program normal, copiii stând la activităţi doar până la prânz.
  Potrivit textului ordinului, grădiniţa este considerată ”persoană juridică de drept privat şi de interes public, parte a sistemului naţional de învăţământ şi beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege începând cu anul şcolar 2013 – 2014”. Potrivit Inspectoratului Şcolar Județean Sălaj, din toamnă grădiniţa urmează să beneficieze de finanţare de la buget pentru cheltuielile de personal şi celelalte cheltuieli acoperite din finanţarea per capita, iar plata utilităţilor va intra în sarcina Primăriei Municipiului Zalău.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare