More


  Primăria Zalău își vrea banii înapoi din corecțiile aplicate proiectelor europene

  - Advertisement -

  Primăria Municipiului Zalău speră să recupereze banii plătiţi de la bugetul local ca şi corecţii aplicate proiectelor cu finanţare europeană derulate de instituţie. Din cele cinci proiecte cu finanţare europeană derulate de Primăria Zalău care au suferit corecţii, doar pentru trei s-a cerut recuperarea acestor sume. Este vorba de ”Sistemul de Management al Traficului în Municipiul Zalău”, ”Amenajarea Peisageră a Parcului municipal Zalău” şi ”Centrul Multifuncţional pentru Persoane Vârstnice “Tinereţe fără bătrâneţe” din Zalău”.
  Conform Primăriei Zalău, celelalte două proiecte vizate de corecţii, Modernizare Corp A, B şi Internat şi extindere între corp A şi B la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din municipiul Zalău şi Reabilitarea Clădirii Monument Istoric – Clădirea Transilvania nu s-a cerut recuperarea sumelor pentru că nu s-au încadrat în condiţiile prevăzute de legislaţia în domeniu.
  Cele trei proiecte pentru care s-au cerut banii cumulează corecţii în valoare totală de aproape 1.700.000 de lei. Cea mai mare corecţie a fost aplicată proiectului ”Sistem de management al traficului în municipiul Zalău”, fiind descoperite nereguli la contractul de lucrări, dar şi la cel de audit. Astfel, pentru că la contractul de lucrări Primăria a cerut ofertanţilor să prezinte trei contracte de lucrări similare în valoare de cel puţin 10,5 milioane de lei, precum și experienţă profesională a inginerilor, s-a aplicat o corecţie de 10% din valoarea contractului, adică 1.337.400 de lei. La acelaşi proiect, pentru că auditorului i s-a cerut la licitaţie certificat ISO şi diplomă de studii superioare specializarea ”contabilitate sau finanţe”, la contractul de audit s-a mai aplicat o corecţie de 10% din valoare, respectiv 1.808 lei.
  O altă corecție a fost aplicată contractului de lucrări din cadrul proiectului ”Amenajare peisageră a parcului central municipal Zalău”. Pentru respingerea a doi ofertanţi, s-a aplicat o corecţie de 345.237 de lei.
  ”Centrul multifuncţional pentru persoane vârstnice ”Tinereţe fără bătrâneţe”, are o corecţie de 3.741 de lei, aplicată actului adiţional la contractul de lucrări pe motiv că s-a utilizat procedura negocierii fără publicare pentru acest act adiţional, dar şi pentru că lucrările respective (înlocuirea unui perete instabil) trebuiau prevăzute de către expertul tehnic în documentaţia iniţială.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img