More  Oficialități multe, spectatori puțini de Ziua Națională a României de la Zalău

  - Advertisement -

  Circa 100-150 de sălăjeni au participat, duminică la prânz, la manifestările organizate în municipiul Zalău cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ca în ultimii ani și ca de fiecare dată, nu numai de Ziua Națională, evenimentul cel mai important a fost parada militară şi retragerea cu torţe a militarilor.

  Programul a început cu o slujbă religioasă oficiată de preotul militar Ioan Avram şi a continuat cu discursul prefectului judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, care a dat citire mesajului premierului Victor Ponta cu ocazia Zilei Naţionale.
  ”Astăzi, de 1 Decembrie, îmi doresc să avem înţelepciunea celor care la 1918 au înţeles cât de important este să fim solidari, să fim uniţi într-o singură naţiune. Îmi doresc să privim spre viitor, să depăşim ura şi dezbinarea, şi să construim împreună proiectul de ţară care să ne unească, să ne mobilizeze şi să ne facă din nou să fim mândri de România. Acum este momentul să construim ceea ce ne dorim de atâţia ani: o Românie Puternică, cu instituţii eficiente, cu o economie funcţională şi o societate dreaptă şi echitabilă. Este ceea ce, în urmă cu 95 de ani, îşi doreau şi înaintaşii noştri să fondeze şi să lase urmaşilor lor. Avem toate motivele să fim mândri de prezentul nostru, de locul în care am ajuns azi! Trebuie să fim mândri de toţi cei care au ridicat drapelul României în lume, fie că vorbim de performeri, sportivi cu mari performanţe, cercetători sau inventatori; elevii şi studenţii olimpici, medaliaţi la competiţii externe sau artişti premiaţi. Trebuie să fim mândri de toţi acei români care, sub anonimat, îşi fac datoria zilnic pentru ţară, fără să apară în presă – fie că vorbim de militari, medici, pompieri, poliţişti sau profesori”.
  Prefectul le-a urat celor prezenți pe platoul de marmură din fața Instituției Prefectului Județului Sălaj, tradiţionalul ”La Mulţi Ani!”. Programul a continuat cu parada militară şi cu un spectacol folcloric susținut de artiști locali la Casa de Cultură a Sindicatelor.
  La eveniment au participat alături de prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, viceprimarul municipiului Zalău, Daniela Coţa, parlamentarii Iuliu Nosa, Seres Denes, Vegh Alexandru dar şi alţi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi județene.
  Iulian Duma


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts