More

  Ştrandul Tăşnad se extinde şi se modernizează

  strand

  Primăria Tăşnad a demarat pregătirea ştrandului termal pentru viitorul sezon estival. Până în data de 1 mai, când îşi va redeschide porţile, ştrandul va pune la dispoziţia turiştilor un spaţiu de campare modern, amenajat şi echipat conform cerinţelor europene în domeniu. În plus, turiştii vor beneficia de serviciile unei baze sportive multifuncţionale. De asemenea, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, iar sistemul de iluminat public va fi extins în zonă.

  Spaţiu de campare modern
  Pentru a atrage cât mai mulţi turişti la ştrand, Primăria Tăşnad va amenaja un nou spaţiu de campare modern, care să corespundă normelor europene. Pentru a-l putea omologa, pe lângă infrastructura de acces, Primăria va construi un corp de clădire care va cuprinde vestiare, băi şi grupuri sociale moderne. Valoarea investiţiei se ridică la nivelul sumei de 371.000 lei. “Noul spaţiu de campare va asigura condiţii optime pentru cei care vor să vină la ştrand cu corturile sau cu rulotele. Spaţiul a fost delimitat şi amenajat. După ce va fi dotat cu vestiare, băi şi grupuri sociale, turiştii care preferă campingul vor beneficia de toate serviciile menite să le asigure o vacanţă plăcută la Tăşnad”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

  Bază sportivă multifuncţională
  În toamna anului trecut, Primăria Tăşnad a demarat lucrările de amenajare a unei baze sportive în incinta ştrandului. Noua bază sportivă va cuprinde un teren de minifotbal, un teren de volei pe nisip şi un teren de fotbal pe gazon artificial. Lucrările vor fi gata până la data de 1 mai, când va avea loc deschiderea ştrandului termal. De asemenea, va fi extins iluminatul public în zonă şi înspre zonele în care, în urma unor investiţii private, s-au construit moteluri, pensiuni şi spaţii de campare. Tot în incinta ştrandului va fi amenajat şi un loc de joacă pentru copii.
  Pe amplasamentul vechiului camping, Primăria Tăşnad intenţionează să construiască un bazin multifuncţional, după modelul preluat de la aquaparcurile din Ungaria. “Vrem să promovăm un proiect privind amenanjarea unui bazin multifuncţional. Acesta ar urma să fie construit din fonduri europene pe locul vechiului spaţiu de campare. Considerăm că avem şanse mari ca anul viitor să şi demarăm lucrările”, ne-a declarat primarul Vasile Mitraşca.

  Turişti aşteptaţi şi în extrasezon
  Turiştii sunt aşteptaţi în staţiunea balneară Tăşnad şi în extrasezon. “Turiştii interesaţi pot veni la piscina pe care o are în dotare şi în administrare Primăria Tăşnad, în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00, cu excepţia zilei de miercuri, când are loc igienizarea ei. Piscina are în anexe vestiare, duşuri, saună şi masaj”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca. De asemenea, hotelurile din zona staţiunii, respectiv Alistra, Marisa şi Biamin, dispun de piscine de interior, fiind oferite şi servicii de fizioterapie sub control medical. Toate aceste piscine de interior sunt deschise pe durata întregii săptămâni.

  Szasz Lorand

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE