More  Mănânci sandwich-uri în parc? Amenda e 3.000 de lei!

  - Advertisement -

  6

  Potrivit noii legi ce vizează locurile de desfăşurare a picnicurilor, la capitolul articole ciudate intră şi consumarea de sandwich-uri pe o bancă, în parc.

  Deşi pare strigător la cer şi că nu ar fi adevărat, autorităţile române scot legi ce conţin lucruri absurde.

  Printre acestea se află si legea picnicului, unde aflăm de câteva articole stipulate aici care par ireale.

  În articolul 3 (a) din Legea privind desfăşurarea activităţii de picnic scrie negru pe alb: “Prin picnic se înţelege orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor teritorial administrative care implică consumul de băuturi sau alimente şi aprinderea sau nu a focului”.

  Conform articolului 4, picnicul se poate desfăşura doar “în zonele special amenajate”. În caz contrar, amenda e cuprinsă între 300 şi 3.000 de lei. În ce constă absurditatea? “Să spunem că stai pe o bancă într-un parc, care e domeniu public, nu faci focul, dar mănânci un sandwich şi bei un suc – adică te recreezi. Conform legii, se poate considera că faci picnic într- un loc nepermis. De fapt, e o greşeală de formulare în lege, iar instanţa ar anula o eventuală amendă pentru aşa ceva”, a spus pentru Libertatea avocatul Cristian Bărcan.

  “Persoanele care desfăşoară activitatea de picnic sunt obligate să nu îndepărteze sau să rănească plantele, animalele, rocile sau alte elemente ale cadrului natural”, scrie la articolul 6 (I). Aici amenda e de la 200 la 400 de lei.

  Camera Deputaţilor a adoptat, în absenţa opoziţiei, proiect ul care prevede că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi, nerespectarea acestor prevederi fiind pedepsită cu amenzi între 100 şi 5.000 de lei. Proiectul a fost adoptat cu 155 de voturi “pentru” şi 10 abţineri.

  Potrivit proiectului, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts