More


  Scandalul cărnii a ajuns la Satu Mare

  - Advertisement -

  parche

  Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – au efectuat 48 de percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a 10 judeţe, printre care şi la Satu Mare, pentru destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni economice cu carne. Prejudiciul estimat până în prezent se ridică la 24 milioane de lei. Peste 200 de poliţişti au participat la aceste activităţi.

  Poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R. şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat ieri un număr de 48 de percheziţii la domiciliile şi societăţile comerciale ale mai multor persoane, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov, Iaşi, Cluj, Bihor, Dâmboviţa, Neamţ, Satu Mare, Braşov, Constanţa şi Giurgiu. În cauză, sunt efectuate investigaţii cu privire la constituirea unui grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani, comercializare de produse alterate, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

  Din cercetări a reieşit că persoane din mai multe ţări (precum Republica Moldova, Ucraina, Kenya, România) erau racolate şi convinse, în schimbul unor sume modice, să înfiinţeze societăţi comerciale sau să achiziţioneze, pe numele acestora, astfel de entităţi, care funcţionau o scurtă perioadă de timp, respectiv 2-3 luni. Un alt membru al grupării efectua operaţiuni în conturile bancare şi în numele societăţilor comerciale. Societăţile erau ulterior folosite pentru efectuarea de achiziţii intracomunitare sau pentru a fi interpuse în circuitele economice. De asemenea, firmele erau folosite pentru achiziţionarea de produse alimentare din spaţiul Comunităţii Europene, în special din Polonia, Cehia, Olanda, Marea Britanie şi Franţa, urmată de comercializarea acestora către mai multe firme controlate de membrii reţelei.

  Pe numele societăţilor care realizau achiziţii intracomunitare de carne vrac se întocmeau fictiv documente, ce atestau livrarea cărnii către un lanţ de societăţi comerciale autohtone. În fapt, marfa ajungea direct la destinatarul final. În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală un număr de 45 de persoane, în vederea audierii şi luării măsurile legale. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I. La activităţi au participat şi ofiţeri D.G.A. şi jandarmi.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img