More

  Sute de sătmăreni au pedalat pentru bibliotecă

  pedalez-1

  În municipiul Satu Mare s-a desfăşurat ieri cea de-a doua ediţie a campaniei “Pedalez pentru bibliotecă”, eveniment organizat de Biblioteca Judeţeană (BJ) Satu Mare. La ediţia din acest an au participat în jur de 600 de sătmăreni, număr dublu faţă de prima ediţie. Printre participanţi s-au aflat oficialităţi locale şi judeţene, startul fiind dat de către prefectul Eugeniu Avram. “Pedalez pentru bibliotecă” este un eveniment unic în ţară, fiind o campanie de promovare şi susţinere a bibliotecii, a lecturii şi a serviciilor oferite de biblioteca publică apelând la o modalitate ecologică de transport, bicicleta.

  Număr dublu de participanţi
  Acţiunea a debutat la ora 11.00 cu înregistrarea celor 550 de participanţi. Printre participanţi s-au numărat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, deputatul Kereskeny Gabor, directorul Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Satu Mare, Virgil Dragoş, consilieri locali, elevi din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare, al unităţilor de învăţământ, respectiv a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, în calitate de organizatori, în frunte cu directorul interimar Lacrima Camelia Istrăuan şi cu directorul adjunct Robert Laszlo.

  Aceştia s-au deplasat până în Grădina Romei, pe traseul Piaţa Libertăţii – Alexandru Ioan Cuza – Bulevardul Vasile Lucaciu – Calea Traian. La Grădina Romei, în timpul unui bine-meritat repaus de o jumătate de oră, participanţii au avut parte de un program artistic susţinut de cursanţii Şcolii de Arte Satu Mare. Cu această ocazie, oficialităţile locale şi judeţene au declarat că evenimentul a avut scopul de a promova lectura în dauna internetului, întrucât foarte mulţi tineri stau mai mult pe calculator. La întoarcerea pe platoul din Piaţa 25 Octombrie, aceştia au participat la o tombolă cu premii din partea organizatorilor.

  DSC_0097

  Eveniment premiat la nivel naţional
  Prima ediţie a evenimentului “Pedalez pentru bibliotecă” a fost premiată la secţiunea Impact, Advocacy & Mobilizarea comunităţii în cadrul Conferinţei Naţionale Future Libraries, desfăşurată la finele anului trecut la Bucureşti, “pentru campania de promovare a importanţei bibliotecii în comunitate, a lecturii şi a unui mod de viaţă sănătos şi activ”. “Acest premiu ce i-a revenit Bibliotecii Judeţene Satu Mare pentru derularea campaniei de advocacy şi mobilizarea comunităţii “Pedalez pentru bibliotecă” este o recunoaştere, pe plan naţional, a implicării şi profesionalismului bibliotecarilor sătmăreni”, a declarat directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, Lacrima Camelia Istrăuan.

  Pavel Prodaniuc

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE