More

  “Mi-am făcut şi îmi voi face datoria faţă de Satu Mare!”

  psd

  Preşedintele PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a vorbit luni, în cadrul emisiunii Ora adevărului de la Nord-Vest TV, despre realizările sale şi ale formaţiunii politice pe care o reprezintă. În ceea ce priveşte Organizaţia Judeţeană Satu Mare a PSD, Mircea Govor a precizat că de 16 luni de când este preşedinte a reuşit să aducă liniştea în interiorul partidului, fapt pentru care a reuşit să aducă în judeţ întreaga conducere a Guvernului României, în frunte cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea, care au efectuat trei vizite în trei luni, ceea ce reprezintă un record pentru judeţul Satu Mare. Mai mult, PSD Satu Mare va da un viitor ministru în Guvernul României. De asemenea, Mircea Govor a dat asigurări că cel de-al treilea pod, centura municipiului Satu Mare şi construirea unei săli polivalente au devenit o certitudine.

  PSD Satu Mare şi-a schimbat total faţa
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a declarat că a reuşit să schimbe total faţa formaţiunii politice, în cele 16 luni de când a devenit acesteia. Drept dovadă stau vizitele premierului Victor Ponta, care a venit de trei ori în trei luni în acest an în judeţ. “Dânşii (conducerea naţională a PSD, n.red.) au văzut că aici s-au făcut schimbări radicale în conducerea judeţeană a partidului, am avut rezultate. Au rămas impresionaţi când au văzut cum arată noul sediu. Am reuşit ca într-un an şi patru luni, de când sunt preşedintele Organizaţiei Judeţene, să schimb un pic modul de a face politică şi, bineînţeles, că şi dânşii au văzut că rezultatele au fost pe măsură. Inclusiv la alegerile europarlamentare am avut cel mai bun rezultat din istoria PSD la Satu Mare. Aşa că noi ne-am făcut datoria faţă de conducerea naţională a partidului”, a precizat Mircea Govor.
  Mai mult, Mircea Govor a adus Organizaţia Judeţeană a PSD la nivelul în care va avea chiar şi un ministru în viitorul Guvern. “90% pot să vă spun că judeţul Satu Mare va avea un ministru în viitorul Guvern al României”, a dat asigurări preşedintele PSD Satu Mare.

  Victor Ponta, candidatul ideal
  Mircea Govor a precizat că în momentul de faţă Victor Ponta este candidatul cel mai bine pregătit pentru funcţia de preşedinte al României. “Victor Ponta, la ora actuală, este candidatul cel mai pregătit pentru funcţia de preşedinte al României. Chiar dacă are doar 42 de ani, dar are atâta experienţă acumulată în aceşti ani. Eu sunt convins că Victor Ponta este cel mai bun candidat pentru cea mai înaltă funcţie din stat. Şi pentru funcţia de prim-ministru avem deja oameni, iar eu simt cum va arăta viitoarea configuraţie a Guvernului şi sper din suflet să fie aşa cum gândesc eu”, a precizat Mircea Govor.

  Liderul sătmărean al PSD a vorbit şi despre candidatura lui Klaus Iohannis, pe care îl consideră o marionetă a PDL. “Uitaţi-vă la Iohannis. Nu are faţă de preşedinte. Ca şi în fotbal. Iohannis are faţă de Liga a II-a. Nu poţi juca în Liga I dacă nu ai valoare. Aşa că din Liga a II-a nu ai cum să joci în Liga Campionilor. Este o diferenţă enormă între a fi un primar de provincie şi a fi măcar la nivel de minister. Iohannis este forţat, în primul rând, din spate de cei de la PDL, care doresc să se ascundă în spatele cuiva”, a concluzionat Mircea Govor.

  Vise devenite realitate
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că s-a reuşit ca proiectele aşteptate de zeci de ani de sătmăreni, precum cel de-al treilea pod, centura municipiului Satu Mare şi construirea unei săli polivalente, au devenit o certitudine. “Eu am fost la Bucureşti, şi în două zile vă asigur că am rezolvat foarte-foarte multe lucruri pentru judeţul Satu Mare şi pentru municipiul Satu Mare. L-am sunat pe Dorel Coica şi i-am spus că avem asigurată finanţarea pentru o sală polivalentă. Sper ca până în 2016 să avem o sală polivalentă. Aşa cum merită orice municipiu din România. Să nu mai vorbim de ceea ce aşteaptă sătmărenii de 50 sau 70 de ani. Al treilea pod şi centura. Deja se licitează pe SEAP şi se vor începe lucrările. Termenul de execuţie este de un an de zile. Sunt lucruri care au devenit deja o certitudine. Am fost implicat direct şi sunt mândru că am putut să fac ceva pentru judeţul meu”, a conchis Mircea Govor.

  Ce înseamnă o guvernare corectă
  Vicepreşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că în ultimii doi ani au fost promovate mai multe proiecte pentru judeţul Satu Mare decât în ultimele două decenii, graţie unor programe coerente ale Guvernului Ponta. “În ultimii doi ani, în special în ultimul an, am adus mai multe proiecte şi mai mulţi bani în judeţul Satu Mare decât s-au adus în ultimii 25 de ani. Ştiţi de ce?! Pentru că Victor Ponta şi Liviu Dragnea au o altă viziune şi efectiv au deblocat acea birocraţie care s-a instaurat pe vremea regimului Băsescu-Boc la toate nivelurile. Iar acum, de exemplu, dacă noi am emis factura către Ministerul Dezvoltării, în maxim zece zile avem banii în cont şi se pot face plăţile către executanţii lucrărilor”, a precizat Mircea Govor.

  “România îşi va schimba faţa în bine”
  Mircea Govor a dat asigurări că România îşi va schimba faţa în bine în următorii ani. “Eu spun că ceea ce urmează pentru România va fi o perioadă în care se va schimba faţa acestei ţări în bine. Există proiecte pentru infrastructură cum nu au fost niciodată în România. Dezvoltarea satului românesc. Tot ceea ce înseamnă infrastructură: canalizare, apă potabilă, şcoli, cămine culturale, baze sportive. Toate sunt proiecte care se derulează prin Ministerul Dezvoltării, atât prin Compania Naţională de Investiţii cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a arătat liderul social-democrat.

  Lansare după model occidental
  Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, a ţinut să dea o replică celor care au comparat lansarea preşedintelui naţional al PSD, Victor Ponta, în cursa pentru Palatul Cotroceni, care a avut loc pe Stadionul Naţional, cu evenimente organizate în ţări cu regimuri dictatoriale. Mircea Govor a precizat că modelul este implementat cu succes în ţările din Vest, de unde a fost inspirată şi această lansare. Mai mult, tocmai preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a ales pentru o astfel de lansare grandioasă. Mircea Govor a precizat că la mijloc nu este vorba decât despre o invidie de ordin politic, în condiţiile în care nicio altă formaţiune politică nu are capacitatea să organizeze un astfel de eveniment. “Adversarii politici, când văd o acţiune atât de importantă, cum am făcut noi, cei de la PSD, fac comparaţii cu anumite regimuri sau, mă rog, cu anumite ţări. Eu spun că, la ora actuală, singurul partid care poată să facă o astfel de manifestare la nivel naţional este PSD. Şi ACL sau PMP ar fi făcut, dar nu au oameni. La noi, în schimb, partidul fiind atât de mare şi atât de important, sunt oameni care şi-au dorit din suflet să meargă la Bucureşti. Nu poţi să aduci 70.000 de oameni cu forţa. Nu ai cum! Noi nu mai trăim în dictatură! Aceşti oameni chiar şi-au dorit să fie alături de PSD şi de Victor Ponta! Au venit din plăcere!”, a precizat Mircea Govor.

  PSD, cel mai mare partid din judeţ
  Mircea Govor a ţinut să exemplifice simpatia de care se bucură PSD la Satu Mare. “Pentru mine a fost o surpriză extrem de plăcută ce s-a întâmplat la Satu Mare. Noi am avut 500 de locuri pentru Bucureşti, am avut o listă cu 500 de persoane care să vină, iar în ultima clipă m-am trezit cu încă o listă de o sută de persoane. Din păcate, nu am avut cum să îi duc, pentru că fiecare a avut bilet de intrare. Oricum, cu greu am mai rezolvat 30 de bilete şi am mers în final 530 de persoane. A fost un lucru foarte plăcut, iar toţi cei cu care am vorbit mi-au spus că au fost foarte mulţumiţi. Vă spun că echipa mea, familia PSD Satu Mare, a fost una dintre cele mai frumoase. Avem o echipă foarte puternică la Satu Mare, vorbesc de echipa municipală şi judeţeană”, a arătat Mircea Govor.

  Secretul succesului: organizarea
  Mircea Govor a vorbit despre secretul care stă în spatele forţei partidului: organizarea exemplară. “La toţi le e frică de forţa PSD. Partea stângă merge liniştită la 42-43%, iar celelalte partide de pe partea dreaptă, şapte sau opt, nu pot să adune acest procentaj. Şi asta pentru că PSD are structuri foarte puternice în teritoriu, la toate nivelurile. Avem membri de partid care sunt trup şi suflet alături de noi. Suntem partidul cel mai bine organizat, cel mai puternic. Acesta este adevărul. Aşa este şi în întrecerile sportive: cei mai slabi se organizează împotriva celui puternic. Şi în politică este la fel. Iar PSD este de departe cel mai bine organizat partid din România, de unde vine şi această forţă”, a concluzionat Mircea Govor.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE