More


  Vaccinuri din belşug pentru copiii sătmărenilor

  - Advertisement -

  vaccin

  Conform repartiţiei făcute de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a adus în judeţ produsele imunologice necesare desfăşurării activităţilor de vaccinare cuprinse în Programul Naţional de Imunizări.

  Astfel, pentru imunizarea copiilor de până la un an au fost aduse 460 de doze de Pentaxim pentru vaccinarea sugarilor în vârstă de 4 luni, 815 doze de Hexacima, necesare pentru vaccinarea sugarilor în vârstă de 2,6 şi 12 luni, 2.500 de doze de Euvax Pediatric, pentru vaccinarea nou-născuţilor în maternitate şi recuperarea restanţierilor la medicii de familie, precum şi 2.790 de doze de M-M-R Vaxpro (ROR) pentru vaccinarea sugarilor în vârstă de 12 luni.

  Totodată, pentru desfăşurarea campaniilor de vaccinare şcolară care se vor derula în cursul lunii ianuarie, în judeţ au mai ajuns 6.970 de doze de Imovax pentru vaccinarea diftero-tetanică pentru elevii de clasa a VIII-a şi a restanţierilor din anul şcolar 2013-2014, precum şi 4.380 de doze de M-M-R Vaxpro (ROR) pentru vaccinarea antirujeolică, antirubeolică şi antiurliană pentru elevii de clasa întâi.

  După încheierea vacanţei şcolare, DSP Satu Mare va organiza distribuirea produselor imunologice către toţi furnizorii de servicii medicale pentru derularea campaniei şcolare de vaccinare planificată pentru perioada 12-23 ianuarie. Medicii de familie se pot prezenta cu documentele aferente (deconturi 2014, catagrafie 0-12 luni şi campanii şcolare) la sediul DSP pentru ridicarea vaccinurilor începând cu data de 5 ianuarie.
  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img