More


  Concurs de recitări de Ziua Internaţională a Limbii Materne la Carei

  =

  recitari

  În Sala “Deák Endre” a Centrului Cultural Municipal Carei s-a desfășurat vineri după-amiază cea de-a treia ediție a Concursului de recitări, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, de Direcția de Cultură a Municipiului Carei, în colaborare cu Centrul Cultural Carei. Ziua Internațională a Limbii Materne se sărbătorește la data de 21 februarie și are ca scop promovarea diversității lingvistice şi a multilingvismului. Prin organizarea acestui concurs s-a dorit promovarea și cunoașterea valorilor culturale și literare a celorlalte comunități etnice, care trăiesc alături de noi.

  La concurs s-au înscris 50 de elevi de la instituții de învățământ din județul Satu Mare: Școala Gimnazială nr. 1 Carei, Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” Carei, Școala Gimnazială nr. 3 Carei, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu” Carei, Liceul Romano-Catolic “Josephus Calasantius” Carei, Colegiul Național “Kölcsey Ferenc” Satu Mare, Liceul Tehnologic “Simion Bărnuțiu” Carei și Liceul Teoretic Carei.

  Concursul s-a desfășurat pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII și trei secțiuni, limba română, limba maghiară și limba germană. Juriul la secțiunea – limba română a fost format din: Latiș Nicoleta, bibliotecar și profesor; Pașca Adrian, director al Centrului Cultural Carei; Georgescu Dragoș, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Grof Károlyi” și Florica Fabian, profesoară de limba română. Juriul la secțiunea – limba maghiară a fost format din: Szolomájer Timea, referent al Centrului Cultural Carei; Poósz Lóránt, referent în cadrul Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural “Grof Károlyi”, Lászlóffy Csaba, profesor de limba maghiară, și Maurer Emese, bibliotecar. Juriul la secțiunea – limba germană a fost format din Lőrincz Tünde, profesoară de limba germană și Hompoth Lehel, administrator la Centrul de Zi “Stella Maris”.

  Concurenții s-au prezentat onorabil, impresionând juriul prin originalitatea interpretării și seriozitatea cu care s-au pregătit. Nici emoțiile nu au lipsit, dar a fost ceva normal la o asemenea competiție, care a implicat prezența publicului. Premiile au constat în diplome și cărţi oferite de Direcția de Cultură a Municipiului Carei și Biblioteca Municipală Carei.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img