More


  Winstar Satu Mare a împrumutat 10 milioane euro pentru investiţiile din Moftin

  =

  Serinus Energy, proprietarul companiei petroliere Winstar Satu Mare, a împrumutat 10 milioane de euro de la BERD pentru finanţarea operaţiunilor din România. Directorul general al Serinus Energy, Tim Elliot, spune că noul împrumut de la BERD va ajuta compania să îşi finanţeze operaţiunile în perimetrul din Satu Mare, situat pe raza comunei Moftin. Perimetrul Serinus din Satu Mare are o suprafaţă de 2.949 de kilometri pătraţi şi este operat de Winstar Satu Mare, care deţine 60% din concesiune. KMG International (fosta Rompetrol) are restul de 40%.

  Programul de investiţii din Satu Mare include forarea, finalizarea şi testarea sondelor Moftinu-1001 şi Moftinu-1002bis, precum şi testul seismic 3D din localitatea Santău din Satu Mare, care a fost executat în ultimul trimestru al anului trecut (2014) şi ale cărui date vor fi interpretate în primul trimestru din 2015. Totodată, banii vor fi folosiţi pentru a finanţa lucrările din faza a doua a proiectului din Satu Mare, se arată în comunicatul Serinus.

  În baza acordului comun de operare încheiat în 2008 de Winstar Satu Mare şi KMP International, Serinus s-a angajat să finanţeze în totalitate investiţiile menţionate anterior.
  Szasz Lorand  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img