More


  Nu mai vin investitorii în Satu Mare

  =

  investitori-satu-mare

  Reprezentanţii Filialei Satu Mare a Patronatului Naţional Român (PNR) şi cei ai Asociaţiei Economice Germano-Române Satu Mare susţin că firmele străine nu vor să investească în judeţul Satu Mare. Principalul motiv pare să fie, oarecum paradoxal, lipsa forţei de muncă.

  Tendinţe alarmante
  Preşedintele Filialei Satu Mare a Patronatului Naţional Român (PNR), Ciprian Costea, a declarat, cu subiect şi predicat, că investitorii nu mai vor să vină în judeţul Satu Mare. Şi asta pentru că nu există persoane calificate şi care ar fi dornice să muncească. “Vorbim despre investitori. Sunt nişte poveşti. Aş putea să vă prezint concret: firmă germană care a spus că nu am ce să vin acolo la voi în Satu Mare, pentru că nu am cu cine lucra. Este crunt! Nu mai ştim ce să facem, foarte greu ne găsim oameni. Nu mai ştim ce să facem să aducem oameni să muncească. Şi cu studii superioare şi oameni pe diverse meserii”, a informat Ciprian Costea.

  “Oamenii nu vor să muncească”
  Iuliu Cadar, preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române Satu Mare, a fost la fel de tranşant ca şi omologul său Ciprian Costea. “Până nu vor fi oamenii obligaţi să lucreze sub o formă sau alta problemele nu se vor rezolva niciodată. Trebuie să rezovăm această problemă pe calea legislaţiei, ca acel om care poate să lucreze să şi lucreze”, a spus Iuliu Cadar.

  Glume de la Primăria Satu Mare
  Viceprimarului municipiului Satu Mare, Adrian Albu, i s-a părut potrivit să facă o uşoară glumă pe seama acestui fenomen care poate condamna municipiul reşedinţă de judeţ cel puţin la stagnare economică. “Dacă dumneavoastră aduceţi pe cineva pe aici, noi o să promitem că nu o să îi încurcăm şi o să încercăm să îi ajutăm”, a spus viceprimarul Adrian Albu.

  Sindicaliştii contraatacă
  Preşedintele CNSLR-Frăţia Satu Mare, Dan Burulea, a declarat că oamenii nu sunt stimulaţi să muncească, în condiţiile în care circa 40% din angajaţii din judeţ câştigă salariul minim pe economie. “Circa 40% dintre muncitorii din judeţul Satu Mare au salariul minim pe economie. Este mai mult decât sclavagism!”, a spus Dan Burulea.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img