Nu mai vin investitorii în Satu Mare

investitori-satu-mare

Reprezentanţii Filialei Satu Mare a Patronatului Naţional Român (PNR) şi cei ai Asociaţiei Economice Germano-Române Satu Mare susţin că firmele străine nu vor să investească în judeţul Satu Mare. Principalul motiv pare să fie, oarecum paradoxal, lipsa forţei de muncă.

Tendinţe alarmante
Preşedintele Filialei Satu Mare a Patronatului Naţional Român (PNR), Ciprian Costea, a declarat, cu subiect şi predicat, că investitorii nu mai vor să vină în judeţul Satu Mare. Şi asta pentru că nu există persoane calificate şi care ar fi dornice să muncească. “Vorbim despre investitori. Sunt nişte poveşti. Aş putea să vă prezint concret: firmă germană care a spus că nu am ce să vin acolo la voi în Satu Mare, pentru că nu am cu cine lucra. Este crunt! Nu mai ştim ce să facem, foarte greu ne găsim oameni. Nu mai ştim ce să facem să aducem oameni să muncească. Şi cu studii superioare şi oameni pe diverse meserii”, a informat Ciprian Costea.

“Oamenii nu vor să muncească”
Iuliu Cadar, preşedintele Asociaţiei Economice Germano-Române Satu Mare, a fost la fel de tranşant ca şi omologul său Ciprian Costea. “Până nu vor fi oamenii obligaţi să lucreze sub o formă sau alta problemele nu se vor rezolva niciodată. Trebuie să rezovăm această problemă pe calea legislaţiei, ca acel om care poate să lucreze să şi lucreze”, a spus Iuliu Cadar.

Glume de la Primăria Satu Mare
Viceprimarului municipiului Satu Mare, Adrian Albu, i s-a părut potrivit să facă o uşoară glumă pe seama acestui fenomen care poate condamna municipiul reşedinţă de judeţ cel puţin la stagnare economică. “Dacă dumneavoastră aduceţi pe cineva pe aici, noi o să promitem că nu o să îi încurcăm şi o să încercăm să îi ajutăm”, a spus viceprimarul Adrian Albu.

Sindicaliştii contraatacă
Preşedintele CNSLR-Frăţia Satu Mare, Dan Burulea, a declarat că oamenii nu sunt stimulaţi să muncească, în condiţiile în care circa 40% din angajaţii din judeţ câştigă salariul minim pe economie. “Circa 40% dintre muncitorii din judeţul Satu Mare au salariul minim pe economie. Este mai mult decât sclavagism!”, a spus Dan Burulea.

Ciprian Bâtea

3 COMMENTS

  1. Acum scolile de meserii nu mai scot electricieni, mecanici si confectioneri, acuma scot specialisti in protectia mediului si manichiuriste.

  2. Acum toti sunt specialisti cu 3-4 facultati facute intr-un an la "FABRICA GOLDIS", iar studiile trebuiesc platite….iar firmele straine nu platesc ingineri,doctori,economisti facuti la NORMA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...