More


  Previziunile Babei Vanga – „Nostradamus din Balcani”

  =

  baba-vanga-pag-3

  Baba Vanga (Vangelia) Pandeva s-a născut pe 31 ianuarie 1911 şi a murit la data de 11 august 1996. Toată viaţa a locuit în oraşul Petrich din Bulgaria.

  Femeia a fost îngropată în cimitirul din curtea bisericii Saint Petca din regiunea Rupite, Bulgaria. Vangelia Pandeva Dimitrova a manifestat un interes aparte pentru politică, şi deloc în mod întâmplător. S-a născut pe teritoriul Macedoniei de astăzi, ţara care a generat multe conflicte şi tensiuni între Turcia, Grecia, Bulgaria şi Serbia.

  Ţara ei de origine a traversat cele două Războaie Mondiale dezbinată între două tabere: Bulgaria şi Serbia. Femeia a devenit celebră pentru previziunile ei exacte, numărându-se printre cei mai buni vizionari ai secolului douăzeci, în special pentru anticiparea multor evenimente petrecute în timpul celor două Războaie Mondiale.

  Din acest motiv, a fost supranumită „Nostradamus din Balcani”. Vanga şi-a pierdut vederea la vârsta de 12 ani, în urma unei tornade puternice.

  Vanga a început să facă preziceri de pe când avea 16 ani. Atunci şi-a ajutat tatăl să găsească o oaie furată din turmă, prezentând o descriere detaliată a curţii în care animalul fusese ascuns de către hoţi. Puterile sale de previziune au ajuns însă la apogeu la vârsta de 30 de ani. I-a fost solicitat ajutorul chiar şi de preşedinţii mai multor ţări. Chiar şi Hitler a vizitat-o într-o zi, şi se spune că ar fi părăsit casa femeii foarte furios.

  Vanga a murit în 1996, dar nu înainte de a prezice multe dintre dezastrele globale de proporţii precum tsunami-ul din 2004 sau atentatul asupra Turnurilor Gemene. Iar în prezent, se pare că se conturează o nouă predicţie a ghicitoarei, potrivit căreia în anul 2016 va avea loc „invazia Europei de către musulmani”.

  Mai departe, Baba Vanga a prezis că în anul 2018 China va deveni prima „super putere” a lumii, detronând astfel SUA şi că, în acelaşi an, o sondă spaţială va descoperi „o nouă formă de energie” pe planeta Venus. A avertizat şi că SUA va trece prin mari tensiuni şi că va suferi un declin considerabil, iar că presedintele „afro-american” va fi „ultimul” preşedinte în funcţie din regiunea nordică a ţării.

  Vangelia Pandeva Dimitrova a prezis atacurile asupra Turnurilor Gemene încă din 1989, când a declarat următoarele:
  „Îngrozitor, îngrozitor! Fraţii din America se vor prăbuşi după ce vor fi atacaţi de păsări de oţel. Lupii vor urla într-un tufiş (n.a.: engleză bush) şi va curge sânge nevinovat.” (1989)

  Şi iată că totul s-a adeverit. Turnurile World Trade Center din New York s-au prăbuşit în urma unui atac terorist la data de 11 septembrie 2001. Turnurile WTC au fost numite de femeie „fraţi” sau „gemeni”. Teroriştii au folosit avioane de pasageri, „păsările de oţel”, pentru a doborî turnurile. Iar tufişul (engl. bush) face aluzie la numele preşedintelui SUA de la acea dată, G. W. Bush.

  Baba Vanga a anticipat si tsunami-ul devastator care a lovit coasta Thailandei în 2004: „Un val uriaş va acoperi un ţârm întins cu oameni şi sate, iar totul va fi înghiţit de ape”.

  A mai prezis şi că, în anul 2023, orbita Pământului va fi deviată, ceea ce va duce la „topirea polilor” şi la incendii pe teritoriul Orientului Mijlociu.

  Bătrâna a mai afirmat:
  „Marele război islamist” va începe în Siria şi va culmina cu preluarea controlului asupra Romei în 2043.
  Previziunea ei mai spune şi că se va înfiinţa un califat, iar Europa de astăzi „nu va mai exista”, fiind transformată într-un continent „aproape sterp şi nepopulat”.

  Una dintre cele mai şocante previziuni făcute de femeie este cea din 1980, când bătrâna oarbă a spus: „La cotitura dintre secole, în august 1999 sau 2000, Kursk va fi acoperit de ape, iar întreaga lume va plânge din această cauză.”

  La acea dată, previziunea nu părea să aibă sens, dar douăzeci de ani mai târziu s-a adeverit, doar că sub o altă formă. În august 2000, un submarin nuclear rusesc s-a scufundat, nava purtând numele oraşului Kursk.

  Mai există şi unele previziuni mai excentrice, ca de exemplu faptul că în 2130 omenirea va fi ajutată de extratereştri să trăiască sub apă, sau că în 3005 va fi purtat un război pe Marte.

  Dar cea mai macabră previziune este cea a apocalipsei din preajma anului 3797!

  Iată o listă a previziunilor pentru anii viitori:
  • 2016 – Musulmanii invadează Europa.
  • 2023 – Orbita Pământului va suferi schimbări majore.
  • 2025 – Populaţia Europei va dispărea ca urmare a războaielor.
  • 2028 – Omenirea va încerca să călătorească pe Venus în speranţa de a găsi surse alternative de energie.
  • 2033 – Nivelul oceanelor va creşte ca urmare a topirii polilor.
  • 2076 – Comunismul va prelua din nou frâiele asupra Europei şi a întregii lumi.
  • 2084 – Natura va renaşte.
  • 2100 – Partea întunecată a planetei noastre va fi luminată de un nou soare. Această previziune poate face aluzie la un proiect ştiintific demarat în 2008, care vizează crearea unui soare artificial folosind energie nucleară.
  • 2130 – Vom intra în legătură cu civilizaţii extraterestre.
  • 2170 – Va avea loc o secetă globală.
  • 2187 – Vor erupe doi vulcani importanţi.
  • 2262 – Marte va fi ameninţată de o cometă.
  • 2480 – În urma ciocnirii a doi Sori artificiali, Pământul va rămâne în beznă totală.
  • 3005 – Un război de pe Marte va modifica traiectoria planetei.
  • 3010 – O cometă care va lovi Luna va face ca Pământul să fie înconjurat de un inel de roci şi cenuşă.
  • 3797 – Pământul moare, dar omenirea va avansa foarte mult şi va reuşi să migreze către un alt sistem solar.
  • Anul 5079 va aduce sfârşitul universului.

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img