More


  Sosul alb de pizza, brand de Satu Mare!

  - Advertisement -

  Sătmărenii s-au obişnuit ca, de fiecare dată când comandă pizza, să comande alături deliciosul sos alb. Acesta este nelipsit din meniul oricărei pizzerii din oraş, iar acest lucru se datorează faptului că acest preparat a luat naştere în judeţul Satu Mare.

  Sătmărenii se pot mândri cu faptul că povestea celui mai gustos sos pentru pizza a început în Satu Mare. O pizzerie deschisă cu 15 ani în urmă, în oraşul nostru, a dorit să încerce ceva nou pentru a îmbunăţăţi gustul faimoasei pizza. Astfel, a fost descoperit savurosul sos alb de pizza, care continuă şi astăzi să aibă cea mai mare cerere în restaurantele sătmărene.

  Ceea ce nu ştiu mulţi dintre sătmăreni este faptul că acest sos nu poate fi găsit înafara judeţului, cu atât mai puţin înafara ţării.

  „Toţi clienţii comandă sos la pizza, iar majoritatea aleg sosul alb. Puţini sunt cei care cer sos de roşii, majoritatea dintre cei care o fac, totuşi, fiind turişti. Cred că lumea consumă atât de des, şi mult, sosul alb deoarece acesta are un gust aparte care dă savoare oricărui fel de pizza. Sosul alb îl preparăm după reţeta clasică, însă fiecare restaurant are secretele lui pentru a îmbunătăţi preparatul final”, a spus bucătarul unui restaurant sătmărean.

  Majoritatea sătmărenilor  intervievaţi, de o echipă a cotidianului nostru, au spus că nu ar putea mânca pizza fără clasicul sos alb. De asemenea, aceştia au mai spus că, într-adevăr, nici în oraşe precum Cluj sau Timişoara, nu au văzut sosul alb în meniul restaurantelor.

  Aşadar, încă un motiv de mândrie pentru faptul că locuim în Satu Mare! Acest oraş mic, dar diferit prin mici detalii care îl fac mai special chiar şi peste hotare.

  Ioana Simion

  dy

   

   

  ihgjuh

   

   

  trhhd

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img