More


  Bilanțul primarului Kereskenyi Gabor, la șase luni

  - Advertisement -

  kereskenyi

  Primarul Kereskenyi Gabor și-a făcut ieri, în cadrul unei conferințe de presă, un scurt bilanț al primelor ase luni de mandat. El și-a început prezentarea power point prin a arăta starea orașului, în momentul în care a venit în frunte primărei, şi principalele realizări în cele şase luni de mandat.

  Primarul a prezentat realizările sale în cele șase luni de mandat printre care pot fi amintite demararea lucrărilor de reabilitare a Podului Decebal, a continuat reabilitările curente pe strada Careiului, Digului, Diana, a inaugurat reţeaua de apă pt blocurile sociale de pe str. Ion Ghica. În septembrie a fost făcut un mare pas spre construcţia centurii de ocolire al Municipiului fiind stabilit traseul exact și începerea exproprierilor.

  În octombrie a început prima stagiune în clădirea Teatrului reabilitat și a fost finalizată documentaţia pentru reabilitarea termică a 425 de apartamente şi modernizarea a 8 străzi de pământ. În noiembrie a fost semnat contractul de proiectare pentru al treilea pod, contractul pentru întocmirea strategiei sociale și au fost finalizate SF-urile pentru dezvoltarea iluminatului public în cartierele Micro 17, Carpaţi I şi II, pentru reabilitarea străzilor de pământ din zona Odobescu şi strada Dara. În decembrie, după o stagnare de 2 ani, am semnat contractul de întreţinere a străzilor. Din cauza condiţiilor meteo, au fost executate doar 400 de m2 de plombări și aplicate 16.500 m2 de piatră concasată. Din fonduri europene s-a modernizat Staţia de Epurare.

  În ceea ce privește investițiile, primarul Kereskenyi a amintit de magazinul Dedeman, aprobare PUZ magazin Lidl și continuarea negocierilor cu NEPI.

  În martie 2017 se va inaugura cea mai mare fabrică de canapele din România, al investitorului italian GP SOFA într-o hală de 5.8 hectare. S-a mai pomenit de locuințele ANL, extinderea întreținerilor spațiilor verzi, alingarea comercianților ambulanți din zonele neautorizate, iar pentru 2017 va fi elaborat un regulament general la nivel de municipiu.

  În ceea ce privește învățământul, între iulie și decembrie s-au investit circa 1.000.000 de lei în reabilitarea unităților de învățământ din oraș, reabilitând clădiri și curți de școli, mai multe grădinițe au primit terenuri moderne de joacă.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img