More


  Crăciunul în Ţara Oaşului, marcat în mod spectaculos

  - Advertisement -

  craciun3

  A doua zi de Crăciun a fost marcată în mod spectaculos în Ţara Oaşului, unde Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă a ajuns cu mare succes la cea de-a XIX-a ediție. Venite din Maramureş, Ucraina, Cernăuţi şi Oaş, peste 20 de grupuri de colindători au dat, în a doua zi de crăciun, o altă faţă oraşului Negreşti Oaş.

  Toţi participanţii la festival au luat parte la slujba festivă, după care au traversat centrul oraşului, de la Primărie până la Muzeul Țării Oașului, cântând colinde. În final, cu toţi s-au prins în tradiţionalu danţ la ciupercă. Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care vorbeşte despre reuşita Festivalului din acest an.

  craciun

  “În această mare zi de sărbătoare, a doua zi de Crăciun s-a desfăşurat a XIX a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă. Unde se putea întâmpla mai frumos acest festival, festival care să îmbine meşteşugurile tradiţionale, muzica şi portul locurilor cu cel al regiunilor învecinate, decât la Negreşti Oaş, aici unde toate acestea sunt vii. Astăzi la Muzeul în Aer Liber am putut admira frumusețea straielor oşenesti purtate cu mândrie de tineri si vârstnici deopotriva. Oaspeţilor noștri le-am urat “Bun venit în Ţara Oaşului, bine aţi venit la Negreşti Oaş”. Multumesc tuturor celor care ați răspuns invitaţiei noastre de a participa la cea mai frumoasă manifestare culturală (traditionala). Doresc să mulţumesc deasemenea tuturor ansamblurilor participante la acest festival: ansambluri din județul nostru, din județele învecinate, din Sibiu, din Cengher- Ungaria, din Ukraina, dumneavoastră sunteți oamenii minunați datorită cărora tradițiile noastre nu numai ca nu mor, dar se perpetuează şi devin cunoscute peste tot în lume. Ţara Oaşului este o zona unde tradițiile, obiceiurile, mestesugurile s-au păstrat foarte bine si sunt încă vii, iar datoria noastră este să le arătăm lumii şi să aducem turiști aici, profitând de acest mare avantaj pe care îl avem. Este important să ne cunoaştem tradiţiile, să le menţinem vii şi la fel de important este să le cunoaştem şi a celorlalţi din regiunea noastră. Vă mulţumesc tuturor că aţi acceptat invitaţia de a participa şi doresc să duceți gândurile noastre bune acasă la dumneavoastră. Întotdeauna vom purta în suflet familia, tradiţia şi ţara! Dumnezeu să ne binecuvânteze”, se arată în mesajul acesteia.
  Ioana Simion

  craciun2  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img