Doar opt cazuri de trichineloză în acest an la Satu Maretrichineloza

Dacă anii trecuți, focarele de trichineloză erau cu nemiluita, în acest an, potrivit datelor furnizate de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare, în județ au fost înregistrate doar opt cazuri. În alți ani, opt cazuri erau depistate doar într-o săptămână.

Porcii pozitivi provin din localitățile Odoreu -2., Românești -1.,Botiz – 2., Negrești – Oaș – 2., Agriș – 1. Porcii, în greutate de 1168 kg şi în valoare totală de 7.476 lei , au fost supuși sechestrului/reținerii oficiale și dirijați pentru incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.
Până la această dată, în Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din Satu Mare, Carei și Negrești -Oaș au fost efectuate 2.657 examene trichineloscopice, fiind depistate astfel cele 8 cazuri pozitive.

În perioada următoare, Circumscripțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Circumscripțiile Sanitare Veterinare de Asistență din județ, vor continua să asigure efectuarea examenelor trichineloscopice la cerere, după un program afișat la sediul acestora și care va apărea și în mass media locală.

”Rugăm persoanele care vor solicita aceste examene să se prezinte la C.S.V.AS.A.-uri, cu o probă de pilierii diafragmatici. Tariful pentru această manoperă este de 10,80 lei /probă, la unitățile de stat, tarifele pentru această manoperă, la nivelul Circumscripțiilor de Asistență Concesionate este stabilit de către fiecare medic veterinar privat”, se arată într-un comunicat de presă remis de DSVSA Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts