More


  Ne-am săturat de marionete şi măscărici politici jucători ! Schimbaţi legea!

  - Advertisement -

  Da, mai schimbaţi, domnilor parlamentari, legile astea anacronice ! Totuşi, suntem în mileniul trei, în „mult iubita şi stimata noastră” democraţie înfloritoare. Unii dintre noi se simt în vremea imperatorilor, care asistă la luptele cu gladiatori din arenele romane. Dacă imperatorul ridica degetul însemna viaţă, dacă îl cobora însemna moarte. Păi, ce facem, rămânem mereu la nivelul imperatorilor, care conduc această ţară din umbră, ca hienele înainte de atac?

  Pe de altă parte este cât se poate de actual sloganul „Baba arde şi ţara se piaptănă!”. Am ajuns să ne războim între noi „spălându-ne pe cap” cu tot felul de speculaţii. Mai rău, am ajuns de „râsul curcilor” ! Mai e valabilă şi cât se poate de actuală zicala aia din popor: „Un prost aruncă o piatră în apă şi zece înţelepţi se chinuie să o scoată !”. Lupta pentru interesul naţional s-a transformat într-o „luptă de cocoşi”?

  Unde este binecuvântata comunicare şi lupta bazată pe argumente şi contraargumente ? Ce fel de democraţie este aceasta în care majoritatea se supune unui singur decident ? Oare nu trebuie schimbată legea aceasta îngustă şi obtuză ? Cine dictează din tenebroasele culise ale interesului extern ? Dorim să asistăm la nenumărate lupte parlamentare în care ideile să fie transformate în actorii principali ai disputelor politice. Ne-am săturat de marionete şi măscărici politici jucători, care dau cu biciul în aleşii poporului !

  Cred că sunt foarte actuale versurile poetului Vasile Alecsandri, din Hora Unirii: “Iarba rea din holde piară! Piară duşmanii din ţară! Între noi să nu mai fie, decât flori şi armonie !”. Da noi avem acum tot felul de “păcălici” extrem de abili, care vor să desconsidere cu mare viclenie votul românilor din 11 decembrie? Se vorbeşte de alegeri anticipate…Ăsta o fi ţelul perdanţilor, care au pus la cale după alegeri tot felul de scenarii menite să-i discrediteze în faţa poporului pe cei care au câştigat alegerile ? Cine pe cine păcăleşte „poporul cu televizorul” ? Oare mai poate fi păcălit, iar şi iar, poporul român din ţară şi din străinătate ? Adică nu sunt bani, nu sunt bani, dar s-ar găsi bani pentru organizarea unor noi alegeri anticipate ? Să vă fie ruşine tuturor acelora care încercaţi să terfeliţi şi să umiliţi încrederea poporului român !

  Destul a fost condusă această ţară de străini, care s-au înfruptat din bogăţiile ei “ mai pe faţă, mai pe dos !”, cu “ acte în regulă “. Voi, care serviţi străinii, sunteţi cu mai multe feţe decât Iuda! Pe cei mai isteţi şi puternici români i-aţi arestat, le-aţi “găsit ceva” pentru a le „confecţiona” dosare incriminatorii, pentru că au avut curajul să vă spună în faţă “adevărul gol-goluţ „! Aţi întărit mijloacele de coerciţie pentru a putea stăpâni în mod dictatorial această ţară. Cei care luptă acum împotriva nelegiuirilor voastre şi abuzurilor din “ spatele cortinelor“ pe care le-aţi exercitat probabil asupra unor familii nevinovate, sunt nişte adevăraţi eroi. Aşa se vorbeşte despre voi pe unele posturi de televiziune, deşi timpul alocat acestora este limitat, mai ales când personalităţile respective încep să facă dezvăluiri şocante… pentru că spun adevăruri pe care poporul nu le cunoaştea despre voi… “Complicii” vremii s-au temut să dezvăluie aceste adevăruri crude, pentru că EL a avut în mâini “ pâinea şi cuţitul “. Schimbaţi legea! Vrem Democraţie! “Nu o Mărie cu altă pălărie!”.

  Ne-am săturat de: frica zilei de mâine, ameninţări, scandaluri politice şi acuzaţii nefondate ! Dorim să avem o ţară liberă, în care aleşii poporului să ia decizii, în urma unor dialoguri inteligente, menite să ducă la prosperitatea acestei ţări, la o viaţă mai bună pentru: oamenii de afaceri, tineri, agricultori, salariaţi şi pensionari. Poetul Vasile Alecsandri parcă este alături de noi şi în aceste zile tulburate de hărţuieli politice, prin intermediul versurilor sale nemuritoare: “Unde-i unul, nu-i putere/ La nevoi şi la durere./Unde-s doi, puterea creşte/Şi duşmanul nu sporeşte”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img