More

    Pompierii au fost la datorie de sărbători

    pompieri

    De sărbători cu incidente neplăcute sau chiar tragice au avut parte mai mulţi sătmăreni. Dovadă fiind intervenţia pompierilor, care în perioada Crăciunului au avut intervenţii în diferite zone ale judeţului Satu Mare.

    Bărbat încarcerat în urma unui accident rutier
    În cursul zilei de luni, I.S.U. ,,SOMEŞ” Satu Mare a fost anunţat despre producerea unui accident rutier, pe drumul ce leagă localitatea Ardud cu Gereuşa. La faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare cu o autospecială cu modul de descarcerare grea şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, care au intervenit în colaborare cu un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (S.A.J. Satu Mare). Personalul sosit la faţa locului, după efectuarea recunoaşterii, a constatat că, în urma coliziunii a două autoturisme, au rezultat trei victime, dintre care una blocată în vehicul.

    Salvatorii au acţionat cu ajutorul accesoriilor de descarcerare pentru extragerea persoanei respective, care necesita acordarea primului ajutor medical. Alte două victime implicate în accident au necesitat îngrijiri medicale, acestea fiind ulterior transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Satu Mare.

    Doi copii şi trei adulţi implicaţi într-un accident rutier
    Trei echipaje de intervenţie ale ISU, unul SMURD şi două echipaje de descarcerare, dar şi două echipaje al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ Satu Mare) au intervenit duminică seara în localitatea Amaţi la un accident rutier. În accident a fost implicat un autoturism, care ieşind de pe carosabil a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice.

    Odată ajunşi la locul solicitării, salvatorii au găsit o persoană de sex feminin, în vârstă de aproximativ 18 de ani, rămasă încarcerată în habitaclu. Victima a fost extrasă de către pompierii militari care încadrează echipajul de descarcerare şi predată echipajelor medicale. Altor patru victime, doi adulţi şi doi copii pasageri ai autoturismului implicat în accident, li s-a acordat asistenţă medicală la locul evenimentului, ulterior aceştia au fost transportaţi de urgenţă la spital.

    Autoturism izbit de un stâlp din beton
    Câteva ore mai târziu, un apel la 112 anunţa despre faptul că un autoturism în care se aflau două persoane s-a izbit de un stâlp din beton. Tot în urma aceluiaşi apel, salvatorii au fost anunţaţi că victimele au rămas încarcerate. Echipajele de intervenţie ale ISU, ajungând la locul indicat, au găsit cele două victime neîncarcerate şi conştiente. Membrii echipajului le-au acordat îngrijiri medicale victimelor, ulterior, fiind transportate de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din Satu Mare.

    Incendiu provocat de jarul căzut din sobă
    La alte câteva ore, un alt apel de urgenţă anunţa un incendiu ce a cuprins o încăpere a unei case situată pe raza localităţii Carei. Imediat, la locul solicitării, au fost alocate două echipaje de stingere cu apă şi spumă cu două autospeciale şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Secţiei de Pompieri Carei. În momentul sosirii echipajelor, flăcările se manifestau violent la bucătăria imobilului, existând pericolul extinderii acestora la întreaga locuinţă. În urma incendiului, au ars, elemente de mobilier şi o fereastră. Ca urmare a acestui eveniment nefericit, s-au produs, desigur, pierderi materiale, însă datorită intervenţiei pompierilor, s-a reuşit salvarea casei.

    Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul căzut dintr-o sobă amplasată în bucătărie peste materialele combustibile (hârtie, carton) depozitate în apropierea acesteia. Din fericire, nu au fost victime.

    Ioana Simion

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE