Biblioteca Judeţeană ar putea avea casă nouăconsiliu

În ultima ședință a Consiliului Județean Satu Mare, din anul 2016, președintele Consiliului Judeţean a făcut unele precizări legate de starea actuală a Spitalului Județean Satu Mare, după care a prezentat câteva idei pentru anul 2017, în ceea ce privește noul spațiu central dobândit de Consiliul Județean.

Situație de criză la Spitalul Județean Satu Mare
Pataki Csaba a precizat faptul că, pentru a nu opri activitatea Spitalului Județean Satu Mare, instituția necesită atenție rapidă. Președintele Consiliului Județean a spus că în momentul de față se lucrează cu intensitate la găsirea soluției necesare situației actuale.

”Spitalul Județean de Urgență Satu Mare se află într-o situație de criză. Încercăm să găsim soluții ca să nu blocăm funcționalitatea Spitalului Județean, Consiliul Județean are planuri strategice cu această instituție”, a spus Pataki Csaba.

Cărți vechi și rare în fosta ”Cantină a partidului”
După mulți ani de procese, Consiliul Județean Satu Mare a câștigat clădirea fostei cantine a partidului, care se află în vecinătatea Muzeului Județean. Președintele Consiliului Județean a propus câteva idei pentru folosința acesteia, una dintre ele fiind mutarea unei părți a Bibliotecii Județene, respectiv ceea ce înseamnă cărți vechi și rare. “În prima fază comandăm un studiu, să vedem în ce stare este clădirea, să căutăm ce suportă ca şi construcţie, dacă necesită investiţii de rezistenţă. Pe urmă normal că va fi o dezbatere între noi, va fi de utilitate publică, să ne scutească de alte cheltuieli. Nu ascund ideea că dacă rezistenţa ne permite poate chiar biblioteca, ceea ce înseamnă partea de cărţi vechi şi rare, ar fi un loc ideal, împreună cu cărţile vechi existente la nivelul muzeului. Se pot lega printr-o pasarelă cele două clădiri şi să fie o gestiune comună, respectiv sala de spectacole care este acolo poate fi utilizată de toate instituţiile Consiliului Judeţean şi astfel am putea avea o sală de spectacole proprie”, a declarat Pataki.

Ioana Simion

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts