Supermarket-urile sătmărene trag țepe cliențiloropc

Marii comercianți din Satu Mare profită de frenezia cumpărăturilor în preajma sărbătorilor de iarnă și trag mici țepe sătmărenilor care vin la cumpărături. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a amendat drastic hipermarket-urile și supermarket-urile din județul Satu Mare deoarece, în urma controalelor efectuate, s-a constata că acestea își înșelau clienții.

Cum sunt înșelați sătmărenii
Pe lângă obișnuitele etichetări defectuoase sau chiar lipsa acestora, lipsa prețurilor, comisarii CJPC au mai constatat că, în unele cazuri, prețul de la raft era mai mic decât cel de la casă, astfel că sătmărenii, dacă nu erau atenți, puteau fi înșelați.

De asemenea, s-a mai descoperit, în cazul produselor de carne, că nu există etichete care să ateste termenul de valabilitate, astfel că exista riscul ca acesta să fie depășit, iar în cazul cărnii tocate nu era specificat procentele de carne de vită și de carne de porc care o compun.

Amenzi drastice
În urma acestor controale, comisarii CJPC Satu Mare au aplicat amenzi în valoare totală de 88.200 de lei și s-a dispus remedierea deficiențelor constatate.

Așadar, în goana nebună după cumpărături, sătmărenilor li se recomandă să fie cu mare băgare de seamă la ce cumpără, să cerceteze etichetele (acolo unde acestea există) iar dacă ceva nu este conform să solicite ajutorul celor de la Protecția Consumatorilor. Fiecare magazin trebuie să aibă afișat la loc vizibil numărul de telefon al instituției.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts