More


  Unitățile de învățământ din județ, supravegheate

  - Advertisement -

  scoli

  Ultima ședință de anul acesta a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare a avut loc ieri, în cadrul căreia au fost prezentate două subiecte, respectiv dezbaterea și aprobarea planului ATOP pe anul 2017, urmată de analiza privind asigurarea climatului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar în anul 2016-2017.

  Din prezentarea făcută de reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor reiese faptul că mai mult de jumătate din unitățile de învățământ preuniversitar din județ beneficiază de modalități de supraveghere. La nivelul județului Satu Mare în cursul anului școlar curent activează un număr de 302 unități de învățământ preuniversitar, din care 106 unități pe raza municipiilor/orașelor și 196 în mediul rural. Aceste unități școlare găzduiesc zilnic un număr de aproximativ 54.322 de elevi care frecventează aceste unități de învățământ.

  Din totalul celor 216 unități de învățământ dotate cu mijloace de pază și monitorizare, 32 sunt dotate cu pază proprie, din care 13 școli gimnaziale și 19 licee, colegii și școli profesionale, iar alte 11 unități sunt asigurate cu pază mixtă, respectiv 8 școli și 3 licee. Din totalul unităților de învățământ, alte 105 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, din care 37 de grădinițe, 63 de școli gimnaziale și 5 licee, școli profesionale și colegii. Din cele 105 unități dotate cu sisteme de supraveghere video, 13 sunt dotate în exteriorul lor și alte 92 sunt dotate în atât în exterior, cât și în interior. Așadar, din totalul celor 302 de unități de învățământ, un număr de 82 nu dispun de nici un fel de formă de pază umană sau cu sisteme de supraveghere video, din care 3 pe raza orașelor și 179 în mediul rural. Din totalul unităților care nu dispun de vreo formă de pază, 37 sunt grădinițe și alte 45 sunt școli gimnaziale.

  Toate cele 302 de unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului sunt date în responsabilitatea efectivelor de poliție din cadrul IPJ Satu Mare. Totodată, pentru fiecare unitate de învățământ a fost desemnat cel puțin un polițist care răspunde direct de prevenirea și combaterea fenomenului ilicit în zona acestora.

  Spre deosebire de anii anteriori când unele dintre unitățile școlare erau distribuite în răspunderea Inspectoratului de Jandarmi și a Poliției Locale, anul acesta răspunderea pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional revine exclusiv structurilor de poliție, mulat pe criteriul competenței teritoriale.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img