Urmărit general și carte de identitate falsificată, la Peteapetea

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat un cetățean ucrainean care intenționa să intre în România, folosind o carte de identitate falsificată și au reținut un urmărit general care era căutat pentru un mandat de executare a pedepsei de un an închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației.

În data de 26 decembrie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieșire din România, călătorind, ca pasager, în autoturismul marca Mazda, înmatriculat în Slovacia, un bărbat care a prezentat pentru control o carte de identitate emisă de autoritățile din Slovacia, pe numele de Peter N. de 32 de ani.

Din studiul documentului prezentat la control, polițiștii de frontieră au constatat că acesta nu îndeplinește condițiile de formă și de fond ale unui document autentic.

S-a procedat la conducerea bărbatului la sediul sectorului, unde în urma prezentării pașaportului a fost identificat ca fiind Valerii K. de 39 de ani, cetățean ucrainean.

Drept urmare, în cauză s-a întocmit lucrare penală față de cetățeanul ucrainean pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, complicitate la fals material în întocmiri materiale și fals privind identitatea.

Având în vedere cele constatate, polițiștii de frontieră au instituit măsura interzicerii intrării în România a cetățeanului ucrainean pe o perioada de 5 ani.

Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară, călătorind ca pasager într-un microbuz marca Ford, Nicolae M., în vârstă de 25 de ani, din județul Argeș.

În urma verificărilor specifice efectuate cu ocazia intrării în România, polițiștii de frontieră au constatat că acesta este căutat de autoritățile române. Pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei de un an închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. În cauză, s-a luat măsura predării cetățeanului român unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al I.P.J. Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts