More  Angajări colective în județul Satu Mare

  angajari-ajofm

  Spre deosebire de alți ani, în această perioadă societățile comerciale din județul Satu Mare, mai ales cele din industria producătoare, fac angajări colective. Au fost făcute și câteva disponibilizări colective, dar numai din construcții. Conducerea AJOFM Satu Mare spune că este posibil să fie organizate burse ale locurilor de muncă în perioada următoare.

  Potrivit informațiilor furnizate de directorul AJOFM Satu Mare, Simona Derșidan, instituția a fost notificată cu 116 disponibilizări colective, toate din domeniul construcțiilor. Din fericire, din industrie nu există. Directorul AJOFM atrage atenția că în cazul disponibilizărilor colective agenții economici au obligația de a înștiința această instituție cu cel puțin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concediere, în vederea adoptării unor măsuri pentru combaterea șomajului și prevenirea efectelor sociale nefavorabile ale acestor concedieri. În perioada preavizului, angajații vor participa la servicii de preconcediere organizate de către Serviciul Public de Ocupare ori de alți furnizori de servicii de ocupare din sectorul public sau privat, acreditați.

  Tot în această perioadă, agenții economici sătmăreni fac angajări colective, mai ales cei din sfera de producție. Pe lângă Draxlmaier și GP Sofa, care fac angajări masive, Electrolux angajează 10 persoane, Unio -16, Zolner – 20, Fabrica de ciocolată din Odoreu 15.

  Directorul AJOFM Satu Mare a mai precizat că este foarte posibil ca luna viitoare să fie organizate burse ale locurilor de muncă atât pentru câte un angajator în parte, cât și una generală. ”Au fost solicitări și pentru luna decembrie să organizăm o bursă a locurilor de muncă, dar am fost nevoită să refuz din cauza temperaturilor foarte scăzute”, a mai precizat Simona Derșidan.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE