More


  Armata Română recrutează tineri pentru școlile militare

  =

  armata

  Armata Română a început recrutarea (înscrierea) tinerilor pentru locurile scoase la concurs în învăţământul liceal (480 de locuri) şi postliceal militar (411 locuri pentru maiștri militari).

  Datele limită pentru finalizarea dosarelor de candidat, la birourile informare-recrutare, sunt 24.03.2017 – pentru colegiile naţionale militare (învăţământ liceal); respectiv 05.05.2017 – pentru şcolile de maiştri militari şi subofiţeri (învăţământ postliceal militar – maiștri militari).

  Pentru detalii, consiliere şi înscriere, cei interesați trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare care funcţionează în cadrul centrului militar din judeţul/sectorul în care domiciliază.
  Adresele birourilor informare-recrutare pot fi descărcate aici: https://goo.gl/XXqVdp.

  ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL:
  – Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, județul Alba (120 locuri);

  – Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova (120 locuri);

  – Colegiul Naţional Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava (120 locuri);

  – Colegiul Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, județul Dolj (120 locuri).

  Pot candida elevii aflați în clasa a VIII-a și absolvenții de gimnaziu cu vârsta de cel mult 16 ani împliniţi în cursul anului 2017.

  ÎNVĂȚĂMÂNT POSTLICEAL – MAIȘTRI MILITARI:
  – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” din Piteşti (216 locuri);

  – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (100 de locuri);

  – Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral I. Murgescu” din Constanta (95 de locuri).

  Pot candida elevii aflați în clasa a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au vârsta de cel mult 28 de ani împliniți în cursul anului 2017. Candidații care nu dețin diploma de bacalaureat la data înscrierii, trebuie să facă dovada promovării examenului de bacalaureat atunci când se prezintă la concursul de admitere. Mai multe informații puteți obține la birourile informare-recrutare: https://goo.gl/XXqVdp. Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a transmis un mesaj de încurajare pentru tinerii care vor să urmeze o carieră militară. ”Încurajez orice tânăr care doreşte să facă parte din Armata României. Cariera militară înseamnă o bună pregătire profesională, disciplină şi responsabilitate. Avem nevoie de tineri bine pregătiţi, gata să construiască noua generaţie de lideri militari. Succes!”, a postat pe contul său de Facebook ministrul Gabriel Leș.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img