More


  Campanie de promovare a proiectului Compost la Satu Mare

  - Advertisement -

  compost

  Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), în parteneriat cu Primăria Satu Mare, a organizat, luni, începând cu ora 13.00, prima acţiune în cadrul campaniei de promovare a programului COMPOST în rândul cetăţenilor municipiului Satu Mare.

  Acţiunea a avut loc în galeria supermarketului Auchan din municipiul Satu Mare. Campania s-a desfăşurat cu participarea a 6 voluntari din cadrul Corpului Voluntarilor Ecologi, elevi ai Colegiului Naţional Ioan Slavici, însoţiţi de Monica Pădurean- profesor coordonator al activităţilor ecologice. În calitate de specialişti în domeniul gestiunii deşeurilor, au participat Bekessy Elisabeta – director executiv APM Satu Mare, însoţită de doi colegi: Florin Boldan şi Răzvan Pop, iar din partea Primăriei municipiului Satu Mare, a participat Maskulik Csaba – city manager.

  În urma instruirii voluntarilor la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului de către doamna director, a urmat un dialog constructiv cu cetăţenii, care în urma preluării fluturaşilor pregătiţi de Primăria Satu Mare, şi-au manifestat dorinţa de implicare urmând să solicite, din partea primăriei, instalaţii pentru compostarea deşeurilor verzi din propriile gospodării.

  Cu ocazia campaniei, un număr de aproximativ 20 de cetăţeni au solicitat doamnei director să prezinte programul COMPOST, ocazie cu care, au fost clarificate toate problemele şi nedumeririle cetăţenilor legate de această iniţiativă. Totodată şi-au manifestat dorinţa de a vedea o astfel de instalaţie. În acest sens, Primăria va face tot posibilul ca la următoarea campanie ce va avea loc la supermarketul Lidl, să pună la dispoziţie o instalaţie de compostare de tip monobloc de 200 litri.

  Cu ocazia campaniei tinerii voluntari , în urma discuţiei cu cetăţenii, au împărţit un număr de 200 de fluturaşi, contribuind astfel la creşterea numărului de gospodării care se vor implica în acţiunea de compostare, contribuind astfel la scăderea cantităţilor de deşeuri biodegradabile care vor ajunge la groapa ecologică de la Doba.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img