More


  Cursă feroviară de lux la Satu Mare din vară

  =

  cursa-feroviara-de-lux

  Sătmărenilor li se va oferi posibilitatea să circule cu trenul în condiții de lux, cel mai probabil de la vară. Asta se datorează, în mare parte, unui om de afaceri originar din județul Satu Mare. Este vorba despre Valer Blidar, originar din Satu Mare, mai exact din Homorod, care își lansează propria companie de transport feroviar. Acesta are în vedere înființarea unei curse feroviare de lux Baia Mare- Arad cu oprire la Satu Mare.

  Este vorba despre Compania AstraTranscarpatic care face parte din grupul de firme Astra Vagoane Călători Arad, controlat de cunoscutul om de afaceri Valer Blidar, sătmărean de origine, acţionar majoritar al grupului. Compania a început probele cu un tren complet românesc care va opera pe ruta Arad-Bucureşti şi va oferi condiţii de lux. În prima etapă, două locomotive cu 12 vagoane, care vor forma două garnituri. Un tren va avea şase vagoane: două de dormit, trei cuşetă şi unul de clasă.

  Trenul, care este o concepţie proprie a companiei, oferă condiţii deosebite, printre dotări se află vagoane de dormit dotate cu duşuri, condiţiile de transport vor fi ca în avion, servire la vagonul de dormit clasa I, sandvişuri, cafea, apă, incluse în preţ, la cuşetă doar cafea şi apă.

  Vestea bună este că și sătmărenii vor putea circula cu acest tren. Pentru această vară compania intenţionează să îşi includă în portofoliu şi ruta Timişoara-Baia Mare, cu oprire la Satu Mare. Un bilet de călătorie nu va costa mai mult decât la CFR.

  Valer Blidar nu este nimeni altcineva decât fiul lui Vasile Blidar, din Homorod. Cunoscut şi ca „Haiducul Codrilor”, Vasile Blidar a fost unul dintre cei mai aprigi luptători anticomunişti din România. A dat zece ani de furcă autorităţilor şi nu a putut fi prins decât mort.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img