More  Donație Rotaract pentru Secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean

  donatie

  Tinerii Rotaract au donat, ieri, Secției Terapie Intensive a Spitalului Județean Satu Mare, materialele achiziționate în urma campaniei ”O cană de fericire”, desfășurată pe durata sărbătorilor de iarnă. Donația a fost primită cu bucurie, iar conducerea secției a spus că este mare nevoie de aceste materiale.

  Produsele medicale donate
  Au fost donate 21 saltele antiescară, 10 perne antiescară, 1 fotoliu rulant cu WC și 2 perne antiescară tip botoșei, achiziționate cu sprijinul sătmărenilor și a sponsorilor care au susținut proiectul caritabil „O Cană de Fericire 2016 – Ediția a III-a”. ”Suntem aici pentru a dona Spitalului Județean Satu Mare cele achiziționate în urma proiectului ”O cană de fericire”. Dorim să mulțumim celor care au fost seară de seară alături de noi la acest proiect în Centru și suntem mândri că am reușit să ajutăm comunitatea, să ajutăm secția ATI-Anestezie din Satu Mare. Mulțumim sponsorilor și celor care care au fost seară de seară alături de noi și au donat pentru această cauză. Vă mai așteptăm și la alte proiecte”, a declarat secretarul Rotaract, Codruța Țuțeanu.

  Produsele medicale achiziționate au costat 7439,77 lei, iar de acestea vor beneficia toți pacienții internați la această secție, acestea fiind necesare pentru asigurarea unor condiții optime de recuperare.

  ”E mare nevoie de ele”
  Șeful Secției Terapie Intensivă, dr. Aurel Lupșa, a precizat că donația făcută de cei de la Rotaract este foarte binevenită pentru bolnavii internați aici. ”Aceste saltele sunt foarte importante pentru pacienții care sunt internați la Terapie Intensivă. Vreau să menționez faptul că acești pacienți sunt imobilizați la pat, foarte mulți sunt ventilați mecanic și nu se pot mișca. Această imobilizare la pat face să dezvolte niște infecții. Aceste saltele sunt prevăzute cu niște perinuțe, cu un motoraș care din când umflă și dezumflă automat. Acest lucru permite circulația sângelui ceea ce previne formarea acestor infecții. Sunt foarte utile. Mai avem niște perne care se pun la nivelul capului, spatelui și călcâie. Noi mulțumim foarte mult celor de la Rotaract că s-au gândit la noi. Sper să se gândească și alții, pentru că Secția Terapie Intensivă este cu pacienți foarte grav și are nevoie de dotări foarte multă. Pe listă, ca urgență, mai avem ventilatoarele mecanice, pentru că avem mulți pacienți care nu pot respira. Să sperăm că vom avea și aceste ventilatoare”, a precizat șeful Secției Terapie Intensivă, dr. Aurel Lupșa.

  O cană de fericire
  Între 5 – 21 decembrie 2016, în fața Hotelului Dana II, clubul Rotaract, alături de Rotary și Interact, a desfășurat campania caritabilă „O Cană de Fericire”. Seară de seară, membrii clubului au răsplătit contribuția sătmărenilor la dotarea secției de ATI (Anestezie și Terapie Intensivă) cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă, prăjiturele și o atmosferă de poveste. Conform unui program prestabilit, tineri artiști sătmăreni au cântat live, oferind o notă muzicală evenimentului: Ansamblul Cununiţa, Asociaţia Culturală INEDIT 87 NORD, Grupul vocal Mugurașii din Decebal, Raluca Dumitru, Andreea Șofran, Alesia Mândruț, Rareș Jucan, Christmas PROJECT, Romina Sârbe și Cristian Totpati.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE