More  Eminescu în Constelația Lirei, la Biblioteca Județeană

  biblioteca

  Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, a organizat ieri, de la ora 13.00, evenimentul „Eminescu în Constelația Lirei”, dedicat împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

  Evenimentul a avut loc în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, cuprinzând prezentarea unor aspecte inedite din biografia lui Mihai Eminescu, însoțite de proiecția unor fotografii, reunite în prezentarea „Instantanee din viața și activitatea poetului națiunii române”, după care elevii claselor a III-a A și a IV-a A de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, sub îndrumarea d-nelor profesoare pentru învățământ primar Secan Alina și Dan Crina, au desfășurat un moment artistic.

  Biblioteca Județeană Satu Mare a derulat două activități în parteneriat cu Grădinița „Voinicelul” (grupa Albinuțelor, ed. Loredana Sălăjan) și cu GPP Nr. 7 (grupa mare A, ed. Berta Cristina și Radu Alina), concretizate în lansarea proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”, respectiv vizite ale preșcolarilor la Secția de împrumut pentru copii, ocazii care le-au prilejuit participanților întâlnirea cu cartea, în special cu opera eminesciană, și cunoașterea unor aspecte inedite din viața copilului Mihai Eminescu.

  “Data de 15 ianuarie se înscrie în agenda culturală a instituției noastre ca fiind cel mai bun prilej de a da startul proiectelor, acțiunilor și activităților culturale pe care le-am inclus în calendarul evenimentelor pentru anul în curs. Fiind vorba despre Eminescu și despre Ziua Culturii Naționale, am decis să marcăm această dată importantă prin organizarea de expoziții tematice și omagiale la toate punctele de servicii de la sediul central dar și la filialele de cartier”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

  Bibliotecarii sătmăreni au realizat pliantul omagial „Eminescu în Constelația Lirei”, care a fost distribuit gratuit tuturor participanților la eveniment. Totodată, toate secțiile și filialele instituției au găzduit expoziții tematice și omagiale închinate Zilei Culturii Naționale și poetului Mihai Eminescu.
  Ioana Simion

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE