More  Eminescu trăiește prin noi şi la Carei!

  Eminescu-traieste-prin-noi-la-Carei

  În 15 ianuarie 2017 – Ziua Mihai Eminescu, oriunde ne-am afla, în țară sau în lume, între orele 18 – 19, vom avea ocazia să recităm împreună, cu toții, perfect sincronizați, poezii scrise de Eminescu, iar la ora 19 FIX ne vom prinde de mâini și vom recita poezia-manifest” Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”.

  Careieni, sătmăreni, tăşnădeni, locuitori ai satelor din jur, Veniţi la Monumentul Ostaşului Român din Carei împreună cu toţi membrii familiei voastre ca să îl sărbătorim prin poezie pe Mihai Eminescu! Copii, părinţi, bunici şi străbunici , simpli trecători sau turişti, veniţi să aducem un omagiu nemuritorului Eminescu. Fiecare poate recita poezia preferată sau poate cânta poeziile lui Eminescu. Acordaţi o oră din timpul vostru pentru a-l sărbători în mod inedit pe Mihai Eminescu la Carei.

  Cum ne vom sincroniza? Simplu: centrul de coordonare al evenimentului va fi în Piața Universității din București, unde poeziile vor fi proiectate, vers cu vers, pe peretele cel mai înalt al Teatrului Național. Imaginile vor fi filmate și transmise live pe internet, astfel încât toți iubitorii de Eminescu , din țară și oriunde în lume, să le poată vedea în timp real și recita sincron cu Bucureștiul.

  Veniţi de la ora 18,15 la Monumentul Ostaşului Român pentru a recita cât mai mulți împreună. Dacă doriți, aduceți cu voi imagini ale lui Eminescu și steaguri tricolore.

  Vă rugăm să postați pe pagina fotografii și filmulețe cu voi din timpul evenimentului, cu o foaie în față pe care să scrie localitatea și numele evenimentului: “Eminescu trăiește prin noi – 2017”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE