More  Facilităţi pentru angajatori

  anofm

  De prevederile art.85 din Legea 76/2002 cu modificările și completările ulterioare pot să beneficieze angajatorii care încadrează în muncă , pe perioadă nedeterminată, șomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici sustinători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET.Acestia primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 900 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

  Sunt considerați șomeri de lungă durată persoanele care sunt șomere pe o perioadă mai mare de 12 luni, în cazul persoanelor cu vârsta de minimum 25 de ani și pe o perioadă de 6 luni, în cazul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani.

  Tinerii NEET sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională.

  De aceste facilități beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatori care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

  Pentru a beneficia de aceste facilități, agenții economici se pot adresa compartimentului de specialitate din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, pe site-ul agenției sau la telefon 0261/770237.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE