More  Firma care execută lucrările de reabilitare pe drumul județean Tășnad – Pir, penalizată

  cj

  Firma care reabilitează Drumul Judeţean 108 M Tăşnad – Santău – Pir a fost penalizată cu suma de 600.000 de lei pentru calitatea proastă a lucrărilor, fiind probleme serioase încă de la turnarea fundaţiei. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Județean de ieri. Tot cu această ocazie, noul consilier județean a depus jurământul.

  Consilier nou
  Ședința Consiliului Județean de ieri a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului vicepreședinte, Alexandru Panea. Apoi a fost prezentat noul consilier județean, care îl va înlocui, începând de ieri, tocmai pe regretatul Alexandru Panea.

  Este vorba despre Beniamin Urs, din partea PNL Satu Mare, care-l înlocuiește astfel pe regretatul Alexandru Panea, trecut la cele veșnice.

  Noul consilier județean a depus, în ședința de ieri, jurământul, urmând a-și prelua atribuțiile ce îi revin. Beniamin Urs este un prosper om de afaceri din județul Satu Mare, însă este și predicator la una dintre bisericile penticostale din municipiu.

  Firmă penalizată
  Ședința a fost destul de liniștită până când s-au adus în discuție lucrările executate de firma ARL Cluj pe Drumul Judeţean 108 M Tăşnad – Santău – Pir. Consilierul judeţean Adrian Cozma a ridicat această problemă în şedinţă, situația fiindu-i semnalată de mai mulţi oameni. “Ceea ce nu mi se pare normal este că după ce a fost turnat primul strat de asfalt, cum ar veni fundaţia acestui drum, sunt o grămadă de pete, peticiri, gropi, deci calitatea lasă profund de dorit. Nu putem să nu observăm acest lucru. Poate constructorul o să se apere spunând că este primul strat şi urmează altele. Nimeni n-o să mă poată convinge că orice construcţie care nu are o fundaţie, o temelie consistentă, poate ulterior să prezinte calitatea pe care o aşteptăm şi acel drum să fie rezistent în timp”, a spus Adrian Cozma.

  Colegul său de partid, vicepreşedintele Ioan Rus a spus că sunt procese verbale pentru peticele respective, s-au făcut frezări, iar în primăvară se vor urmări lucrările.

  De asemenea, directorul Direcţiei Tehnice, Ioan Şereş, a explicat că acestui constructor i s-au tăiat 600.000 de lei din situaţiile de lucrări, tocmai pentru calitatea proastă a acestora. “Am fost pe teren de mai multe ori, am urmărit lucrările. Pot să vă informez că la ultima recepţie parţială de lucrări au fost diminuate situaţiile de lucrări cu 600.000 de lei. Deci punem accent pe calitate şi nu acceptăm la plată tot ce depune orfertantul. Pot dovedi cu documente că i-am respins 600.000 de lei la recepţie”, a spus Ioan Şereş.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE