More  Incendiu de proporții la o hală din Iojib

  incendiu

  Un incendiu de proporții s-a produs miercuri seara, la o hală unde erau depozitați baloți de paie și fân din localitatea Iojib. Pompierii au luptat mai bine de trei ore cu flăcările, dar în cele din urmă incendiul a fost lichidat.

  Amploarea incendiului
  În cursul serii de miercuri, în jurul orei 18:33, ISU ”Someș” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la sediul unei proprietăţi individuale din localitatea Iojib. În cel mai scurt timp, la faţa locului, s-au deplasat pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Incendiul s-a dovedit a fi unul de amploare, dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 150 mp, la o hală în care erau depozitaţi baloţi de paie. La faţa locului s-a deplasat şeful centrului operaţional lt.col. Ulici Aurel, care a preluat comanda intervenţiei.

  Incendiul s-a manifestat generalizat, la întregul imobil, pentru stingerea acestuia și protejarea vecinătăților fiind concentrate în mod progresiv trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare. Alături de pompierii militari, pentru lichidarea incendiului au acţionat, în sprijin, pompierii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii Medieşu Aurit, cu autospeciala din dotare şi o volă.

  Cauza: țigară aruncată la întâmplare
  Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit protejarea halei şi salvarea unui număr de 200 de baloţi de paie. Ca urmare a producerii evenimentului, au ars şi s-au deteriorat: un utilaj de brichetat paie, un tocător paie, 300 baloţi paie şi parţial construcţia metalică a halei.

  Cauza probabilă de producere a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost fumatul în locuri interzise, practic aruncarea unei ţigări aprinse peste materialele combustibile (plante furajere). Incendiul a fost lichidat după trei ore, fără a exista victime.
  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE