More  Liviu Dragnea a cerut Curţii de Conturi efectuarea de urgenţă a unei anchete privind bugetul pentru 2016

  Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni scrisoarea preşedintelui acestui for, Liviu Dragnea, prin care se solicită Curţii de Conturi efectuarea ‘’de urgenţă’’ a unei anchete cu privire la rectificarea bugetului de stat pentru 2016.

  ‘’Există serioase îndoieli asupra respectării procedurilor legale privind avizarea şi aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 14/2016 şi OUG 86/2016 cu privire la rectificarea Bugetului de stat pe anul 2016 şi mai ales asupra nivelului cheltuielilor şi veniturilor care au fost avute în vedere ca bază de fundamentare a acestor acte normative. (…) Având în vedere această situaţie vă propun să fie înscris pe ordinea de zi (…) un proiect de Hotărâre prin care să se solicite Curţii de Conturi efectuarea de urgenţă (…) a unei misiuni de control’’ care să vizeze aspecte formulate de liderul PSD sub forma a 15 întrebări, potrivit documentului aprobat de Biroul Permantent al Camerei Deputaţilor.

  În rândul aspectelor vizate de cele 15 întrebări se numără: Cât au fost realizate veniturile totale ale Bugetului General Consolidat (BGC) la 31.12.2016? Cât au fost estimate veniturile totale ale BGC la momentul contrucţiei bugetului pentru anul 2016? Care sunt motivele pentru care nu au fost estimate corect veniturile totale ale BGC la prima şi la a doua rectificare?

  Secretarul PSD al Camerei Deputaţilor a afirmat că scrisoarea liderului PSD a fost aprobată de conducerea Camerei Deputaţilor.

  Plenul comun al Senatului şi Camerei Deputaţilor se reuneşte luni la ora 16.00 pentru a se pronunţa prin vot asupra constituirii comisiei de anchetă a rectificărilor bugetare din 2016.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE