More


  Mihai Eminescu, omagiat la Biblioteca Județeană Satu Mare

  - Advertisement -

  Eminescu-omagiat-la-biblioteca

  Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, organizează luni, 16 ianuarie, cu începere de la ora 13.00, evenimentul „Eminescu în Constelația Lirei”, dedicat împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale.

  Evenimentul se va derula în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” și va cuprinde prezentarea unor aspecte inedite din biografia lui Mihai Eminescu, însoțite de proiecția unor fotografii, reunite în prezentarea „Instantanee din viața și activitatea poetului națiunii române”, urmată de susținerea unui program literar-artistic de către elevii claselor a III-a A și a IV-a A de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu”, sub îndrumarea d-nelor profesoare pentru învățământ primar Secan Alina și Dan Crina.

  Pentru acest prilej, bibliotecarii sătmăreni au realizat pliantul omagial „Eminescu în Constelația Lirei”, care va fi distribuit gratuit tuturor participanților la eveniment, iar toate secțiile și filialele instituției găzduiesc expoziții tematice și omagiale închinate Zilei Culturii Naționale și marelui poet al românilor.
  Sub aceleași auspicii, Biblioteca Județeană Satu Mare a derulat două activități în parteneriat cu Grădinița „Voinicelul” (grupa Albinuțelor, ed. Loredana Sălăjan) și cu GPP Nr. 7 (grupa mare A, ed. Berta Cristina și Radu Alina), concretizate în lansarea proiectului educațional „Să citim pentru Mileniul III”, respectiv vizite ale preșcolarilor la Secția de împrumut pentru copii, ocazii care le-au prilejuit participanților întâlnirea cu cartea, în special cu opera eminesciană, și cunoașterea unor aspecte inedite din viața copilului Mihai Eminescu.

  “Data de 15 ianuarie se înscrie în agenda culturală a instituției noastre ca fiind cel mai bun prilej de a da startul proiectelor, acțiunilor și activităților culturale pe care le-am inclus în calendarul evenimentelor pentru anul în curs. Fiind vorba despre Eminescu și despre Ziua Culturii Naționale, am decis să marcăm această dată importantă prin organizarea de expoziții tematice și omagiale la toate punctele de servicii de la sediul central dar și la filialele de cartier. Astfel, cei care ne vor trece pragul vor fi întâmpinați cu„Mihai Eminescu, poet național și universal”, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”;„Eminescu – poetul națiunii române”, la Secția de împrumut pentru adulți; „Dor de Eminescu”, la Secția de împrumut pentru copii; „Eminescu, omul deplin al culturii române”, la Filiala nr. 1; „Când spun Eminescu…”, la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” și „Vremea Luceafărului”, la Filiala nr.3.

  Avem alături de noi, și de această dată, colaboratori fideli și prieteni dragi de la diferite grădinițe din municipiu, precum și elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img