More  Ministrul Apărării, Gabriel Leș, s-a întâlnit cu ambasadorul SUA

  les

  Ministrul Apărării Naționale, sătmăreanul Gabriel Leș, a avut vineri, 27 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Cei doi oficiali au discutat despre prioritățile strategice ale Guvernului României în domeniul apărării și securității, dar și despre stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia.

  În cadrul întâlnirii, ministrul Gabriel Leș a prezentat prioritățile strategice ale Guvernului României în domeniul apărării și securității, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare, și a punctat importanța pe care țara noastră o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA.

  De asemenea, ministrul Apărării Naționale a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu accent pe realizarea prezenței înaintate a NATO pe flancul estic, insistând asupra importanței intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă și la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu.

  Ambasadorul Klemm a mulțumit pentru contribuția esențială a României la securitatea regională și internațională, evidențiind „eforturile operaționale ale forțelor armate române în Afganistan, Irak și celelalte teatre de operații”.

  Totodată, ”ambasadorul SUA a reiterat angajamentul autorităților de la Washington pentru consolidarea dimensiunii de apărare a Parteneriatului Strategic, având ca rezultat creșterea prezenței forțelor americane în regiune și intensificarea programelor bilaterale pe linia pregătirii și exercițiilor”, se arată într-un comunicat al MApN.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE