More


  Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a depus jurământul

  - Advertisement -

  les-buna

  Sătmăreanul Gabriel Leș, noul ministru al Apărării, a depus miercuri seara jurământul, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, la care a fost prezent și președintele României, Klaus Iohannis.

  După ce a primit aviz favorabil din partea Comisiei, Gabriel Leș, împreună cu ceilalți noi miniștri, a depus jurământul la Palatul Cotroceni, în prezența preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu.
  În cadrul primei ședințe de Guvern, premierul Sorin Grindeanu le-a cerut miniştrilor să facă un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pe care să le prezinte la următoarea şedinţă de guvern, care va avea loc astăzi.

  Cabinetul condus de Sorin Grindeanu are în total 26 de miniştri, cu un număr de 4 în plus faţă de cel anterior, şi doi vicepremieri: Sevil Shhaideh, care este şi ministru al Dezvoltării Regionale, precum şi Daniel Constantin, care va gestiona şi portofoliul Mediului. Cele patru noi ministere sunt: Ministerul Turismului, Ministerul IMM, al Mediului de Afaceri şi Antreprenoriat, Ministerul Apelor şi Ministerul Pădurilor.

  La ceremonie au fost prezenţi preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, şi consilierii din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

  MApN: Noul minis-tru, Gabriel Leș, a preluat mandatul de la predecesorul său, Mihnea Motoc
  Noul ministru al Apărării Naționale, Gabriel Leș, a preluat, joi, mandatul de la predecesorul său, Mihnea Motoc, în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul instituției, la care au fost prezenți șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, șefii categoriilor de forțe ale Armatei și șefi ai structurilor centrale din MApN.

  Potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES de MApN, Leș i-a mulțumit lui Motoc pentru activitatea depusă la conducerea instituției și pentru modul în care au colaborat în timpul mandatului său de secretar de stat la Departamentul pentru armamente. “La rândul său, Mihnea Motoc a declarat că este convins că ministrul Leș va avea un mandat de succes la Ministerul Apărării Naționale, instituție cu a cărei problematică și proiecte majore noul ministru este deja familiarizat”, precizează MApN.

  Mulțumiri după preluarea mandatului
  Revenit la MApN, acum în calitate de ministru, sătmăreanul Gabriel Leș a ținut să le mulțumească tuturor pentru mesajele de susținere și pentru sprijinul arătat în aceste zile. Noul ministru al Apărării a postat următorul mesaj pe pagina personală de facebook: Vă mulţumesc pentru mesajele primite. M-am reîntors la Ministerul Apărării Naţionale, în calitate de ministru, o postură onorantă, dar care mă obligă înzecit. Avem multe proiecte de continuat, altele de demarat, de care Armata României are atâta nevoie. Evaluăm permanent provocările de securitate din jurul nostru şi suntem pregătiți să le facem față, prin eforturi naționale dar și în cadrul Alianței din care facem parte. Cât despre comunicarea cu Dumneavoastră, cei ce ne sunteți alături, voi promova un dialog coerent si onest. Vă asigur că voi încerca să răspund mesajelor online în timpul cel mai scurt posibil. Vă doresc un an 2017 prosper, cu sănătate și cu cât mai multe realizări!

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare