More

    Nu vă lăsaţi păcăliţi de alcool şi droguri!

    alcool

    Sâmbătă, 28 ianuarie 2017 , reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog au adus în faţa a 150 de elevi problema alcoolului, în cadrul evenimentului Program Educaţional Loga Dance School, desfăşurat la sediul şcolii de dans.

    Programul Educaţional Loga Dance School oferă elevilor de gimnaziu posibilitatea de a se distra într-un mediu controlat şi de a învăţa lucruri noi şi folositoare. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, instituţii partenere de peste 5 ani în Program, susţin momentul educativ al serii, tema aleasă fiind de fiecare dată alta.

    Elevii au aflat despre riscurile consumului de alcool, cel mai uzual şi mai accesibil drog de pe piaţă, sub influenţa căruia adolescenţii pot deveni mai agresivi, mai predispuşi la acte de bravură, dar şi mai susceptibili de a fi abuzaţi.

    Din partea CPECA Satu Mare a fost prezentă doamna Tămăşan Irina, care a încercat să le demonstreze copiilor că ,,Alcoolul nu te face mare!”, iar aceştia au răspuns foarte bine provocărilor lansate, dovedind că ştiu cât de nociv le este alcoolul la această vârstă, dar şi adulţilor.

    Păstrând tema centrală dar având o abordare diferită, inspectorul principal de poliţie Hrihorişan Felicia din cadrul IPJ Satu Mare le-a prezentat participanţilor o temă legată de infracţiunile ce pot fi comise pe fondul consumului de alcool. De la infracţiuni rutiere, la violenţe fizice, verbale ori sexuale, de la furturi la tâlhării, elevii au înţeles că problema alcoolului nu este doar a celui care a băut, ci poate fi şi a celor din jur. Infracţiunile ce pot fi comise, dar şi riscul crescut de a deveni victime ca urmare a consumului de alcool, i-au convins, se pare, pe participanţi să nu accepte să consume alcool oferit de aşa-zişii binevoitori , de cei care le dau ceea ce părinţii lor ar dezaproba cu certitudine. De altfel, acesta a fost şi mesajul de final adresat copiilor, acela de a nu se lăsa păcăliţi să consume alcool sau droguri, pentru că nici un adult responsabil care le vrea binele nu le-ar oferi astfel de substanţe.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE