More  Obligativitatea comunicării locurilor de muncă vacante de către angajatori

  ajofm-satu-mare

  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare aduce la cunoștință tuturor angajatorilor din județul Satu Mare faptul că au obligația să comunice la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare toate locurile de muncă vacante.

  Această obligație este dată de prevederile Legii 76/2002 cu modificările și completările ulterioare, care la art. 10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

  Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj, au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care au fost înregistrați. Totodată, angajatorii au obligația să comunice Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

  Nerespectarea acestor termene se sancționează cu amenda de la 3.000 lei la 5.000 lei conform art.113 litera a) din Legea 76/2002.
  Ioana Simion

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE