More


  Patinoarul din Satu Mare, motiv de glumă pentru primarul Kereskenyi Gabor

  - Advertisement -

  patinoar3

  De peste 5 ani, sătmărenii s-au bucurat în fiecare iarnă de un pationar în aer liber, fie pe platoul din fața Muzeului Județean, fie pe platoul din Piața 25 Octombrie. Anul acesta este, însă, pentru prima dată în ultimii 7-8 ani când în municipiul Satu Mare nu a fost amenajat un astfel de patinoar.

  Primăria din Carei este singura din județul Satu Mare care a pus la dispoziția localnicilor un patinoar în aer liber, unde zilnic careienii au posibilitatea de a se distra fără a fi nevoie să plătească taxă de intrare. La vederea acestei realizări în Carei, sătmărenii și-au exprimat indignarea în mediul online. Sute de sătmăreni, prin comentarii și distribuiri, și-au manifestat dorința de a avea un patinoar în aer liber, în municipiul Satu Mare, ca și în anii trecuți.

  Dacă Primăria Satu Mare, din incompetență sau comoditate, nu a realizat un patinoar în municipiul Satu Mare, așa cum s-a obișnuit în fiecare an, sătmărenii au ajuns să se gândească ei înșiși la un astfel de proiect. Staharoczky Szabolcs, un tânăr sătmărean, a făcut un anunț într-un grup, pe un site de socializare, în care a lansat o invitație către sătmăreni, prin care i-a chemat pe toți să ia parte la curățarea lacului din Grădina Romei. Szabolcs a dorit să demonstreze că, prin voință și minime investiții, se poate realiza un astfel de patinoar. Acesta a stabilit ieri dimineață o întâlnire cu membrii grupului în care a postat anunțul, dându-le acestora indicații despre ce ar trebui să aducă pentru a acoperi denivelările de pe stratul format pe lac.

  Situația a devenit și mai tristă în momentul în care, după aproximativ o oră, și-a făcut apariția primarul Kereskenyi Gabor, cu o lopățică în mână, împreună cu city-managerul Maskulik Csaba, cel din urmă cu o mătură în mână. Chiar dacă intențiile celor doi au fost probabil bune, imaginea a fost vrednică de plâns. În timp ce, pe temperaturi potrivite pentru o ieșire la patinoar, Piața 25 Octombrie (Centru Nou) este cuprinsă de pustietate, primarul municipiului Satu Mare se prezintă zâmbind în Grădina Romei cu o lopățică în mână. Vrem să credem că actuala conducere a municipiului poate mai mult decât atât și că acest gest nu a fost o dovadă a capabilității sale.
  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img