More


  Patroni sătmăreni, cercetați pentru evaziune fiscală

  - Advertisement -

  patroni satmareni evaziune

  Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a trei administratori de firme, bănuiţi de evaziune fiscală şi complicitate – Prejudiciul, de peste 600.000 lei, a fost recuperat integral.

  Joi, 26 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de un bărbat de 52 de ani, din localitatea bihoreană Ştei, bănuit de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi împotriva a doi bărbaţi de 60, respectiv 44 de ani, ambii din judeţul Satu Mare, bănuiţi de comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală. Poliţia nu a făcut public numele acestora.

  În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice îl bănuiesc pe bihoreanul de 52 de ani că, în mod repetat, în perioada septembrie 2011 – decembrie 2012, în calitate de administrator al două societăţi comerciale cu sediul în localitatea Ştei, judeţul Bihor, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate şi în alte documente legale ale societăţilor a unor operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri (materiale de construcţii) ori prestări servicii în valoare totală de 1.974.584 lei, de la o societate comercială din judeţul Satu Mare, reprezentată de către celelalte două persoane cercetate de poliţiştii bihoreni în aceeaşi cauză, în scopul sustragerii de plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat.

  Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 601.951 lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.

  Pentru recuperarea prejudiciului, în cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, fiind aplicat sechestru asupra unui imobil și a trei autoutilitare aflate în proprietatea societăţilor comerciale administrate de bărbatul de 52 de ani, din Ştei, până la concurența sumei de 601.951 lei, prejudiciul fiind recuperat integral.

  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img