More


  Peste 6.000 de sătmăreni nu și-au ridicat cardul de sănătate

  =

  cass

  Conform Casei de Asigurări de Sănătate, peste 6.000 de carduri de sănătate neridicate se află la Casa de Asigurări de Sănătate din județul Satu Mare. Cu toate că prezentarea cardului de sănătate la solicitarea de către asiguraţi a serviciilor medicale este obligatorie, din diverse motive, mii de carduri sunt totuși fără posesor.

  Reprezentanții instituției s-au confruntat și anul trecut cu această problemă, motiv pentru care și la începutul acestui an fac apel către titularii cardurilor pentru a veni și a le ridica de la sediul instituției.

  ”Și în anul 2017 la sediul Casei de Asigurări de Sănătate sunt în jur de 6.500 de carduri de sănătate, carduri naționale. Acest lucru se datorează, în mare parte, faptului că o parte dintre carduri sunt tipărite pentru persoane care în intervalul 2014-2016, din păcate, au decedat, ar fi și din cauza faptului că multe dintre persoane sunt pe un segment de vârstă tânăr, care sunt sănătoși și nu au avut nevoie de card. Noi am făcut repetate apeluri de a se prezenta persoanele care până la această dată nu au primit cardul. Din păcate vin persoane pentru care nu s-au emis carduri și vin destul de des la instituția Casei de Asigurări de Sănătate, chiar dacă aceste persoane pentru care nu s-au emis carduri au dreptul să se prezinte la medic fără card”, a declarat Georgeta Pop, director CAS Satu Mare.

  Pentru asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar, aceste servicii urmând a fi evidenţiate separat.

  ”Interesul este al asiguraților, de a intra în posesia cardului, la noi cardurile pot să rămână de acum încolo ca și o activitate permanentă. Atâta timp cât se tipăresc continuu carduri, atâta timp cât acestea sunt distribuite de Poșta Română, atâta timp cât asiguratul nu este găsit de agentul poștal în momentul în care îi duce cardul acasă, tot timpul vor fi carduri la sediul Casei de Asigurări de Sănătate. Interesul asiguratului este să vină să își ridice cardul atunci când are nevoie, altfel nu poate să acceseze serviciile medicale de care are nevoie la un moment dat”, spune directorul CAS Satu Mare.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img