More


  Primăria Satu Mare poate înființa un serviciu de ridicare a mașinilor

  - Advertisement -

  ridicate

  Primăria Satu Mare poate înființa sau concesiona un serviviu de ridicare a mașinilor parcate în zone interzise. Una dintre cele mai importante modificări care au fost aduse Codului Rutier o reprezintă ridicarea autovehiculelor. Astfel, pentru o clipă de neatenție, dacă şoferii vor parca în zone în care este interzisă staționarea sau oprirea vor rămâne fără autovehicule.

  Când poate fi ridicată mașina?
  În data de 15 decembrie 2016 a fost adoptată Hotărârea Guvernului cu numărul 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Prin această hotărâre se dă undă verde ridicării autovehiculelor parcate aiurea.

  Ridicarea vehiculului reprezintă măsura tehnico-administrativă pe care poliţistul rutier o poate dispune în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară; în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă” și a marcajului cu semnificația de interzicere a staţionării; pe drumurile publice cu o lățime mai mică de 6 m; în dreptul căilor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice; în pante și în rampe sau în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă”, în altă zi sau perioadă decât cea permisă, sau indicatorul cu semnificația „Zona de staționare cu durata limitată” peste durata stabilită.

  Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public şi se realizează, pe durata a 24 de ore, de către administratorul drumului public sau, după caz, de către administraţia publică locală.

  Ce se întâmplă dacă în mașină este vreo persoană?
  Nu dispune ridicarea vehiculului aparţinând următoarelor instituţii, atunci când desfăşoară o acţiune de intervenţie sau misiune cu caracter de urgenţă și anume a autovehiculelor aparținând poliției, pompierilor, jandarmeriei, poliției de frontieră, serviciului de ambulanță sau medicină legală, protecției civile, Ministerului Apărării care însoțesc coloane militare, unităților speciale ale Serviciului Român de Informații și ale Serviciului de Protecție și Pază, Administrației Naționale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției, autovehiculele de serviciu ale procurorilor criminaliști din Ministerul Public, precum și cele aparținând Departamentului Naţional Anticorupție.

  Poate unul dintre cele mai controversate articole din acest HG îl reprezinta Art.2031 alin(3) potrivit căruia : Ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezenţa unor persoane.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare