More  Primăria susține activitățile desfășurate de ONG-uri în domeniul social

  Primaria-Satu-Mare

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu viceprimarul Doina Feher au convocat marţi, 17 ianuarie, o întâlnire cu toate organizaţiile non-guvernamentale, acreditate pentru prestarea serviciilor sociale din municipiul Satu Mare. Întâlnirea s-a organizat cu scopul de a prezenta rapoartele de activitate pe anul 2016 al fiecărei asociaţii și pentru a definitiva planul de acțiune în domeniul social pe anul 2017. Conducerea Primăriei a propus pe viitor constituirea unui grup al furnizorilor de servicii sociale pentru a forma o bază de date comună a tuturor beneficiarilor, astfel încât să existe o evidenţă clară legată de situaţia fiecărui beneficiar în parte.

  Organizaţiile care au participat la întâlnire sunt:

  Serviciul Public de Asistenţă Socială

  Asociaţia Sf. Acoperământ al Maicii Domnului – asistenţă materială, medicală

  Asociaţia Sf. Benedict pentru autişti

  Asociaţia Surorile de Caritate – copii cu afecţiuni neuro-psiho-motorii

  Asociaţia Freres Europa – formare şi integrare socio-profesională

  Asociaţia F.A.R.A. – Căminul de tranzit Foyer România – adăpost, consiliere şi suport material pentru copii în situaţii de risc

  Asociaţia Caritas – reabilitare, reintegrare pentru copii şi bătrâni

  Asociaţia Landon Down – servicii pentru persoanele cu sindromul down

  Asociaţia Stea – reintegrare socială a tinerilor fără adăpost

  Asociaţia F.A.R.A. România – monitorizează situaţia beneficiarilor de servicii sociale şi respectarea drepturilor acestora.

  Totodată prin Serviciul Public de Asistenţă Socială se vor lua măsuri de îmbunătăţire a calităţii serviciilor sociale. În perioada următoare, vom reveni cu amănunte legate de proiectele sociale cu finanțare din bugetul Municipiului care se vor derula în anul 2017.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE