More  Sătmărean arestat cu focuri de armă în Bihor

  arma

  Un bărbat de 36 de ani din judeţul Satu Mare a fost arestat în judeţul Bihor, după ce a fost prins la furat. Poliţiştii au tras cu arma după el, însă acesta nu s-a oprit, dar a fost prins ulterior.

  În noaptea de 12 spre 13 ianuarie a.c., la ora 03.50, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Marghita au auzit sistemul de alarmă al unei societăți comerciale care s-a declanșat în apropierea străzii Republicii din localitate.

  Polițiștii de ordine publică marghitani s-au deplasat cu operativitate în acea zonă și au surprins în flagrant o persoană de sex masculin, în timp ce escalada geamul spart al unui magazin de electrocasnice. Acesta avea asupra sa o geantă de voiaj voluminoasă. Cel în cauză a fugit la vederea polițiștilor, fapt pentru care agenții de poliție au procedat la urmărirea pedestră a acestuia prin grădinile învecinate. Întrucât acesta nu se oprea, s-a făcut somație legală conform uzului de armă, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical și, pentru că acesta nu s-a supus somației, au mai fost executate alte două focuri de armă în direcția acestuia. Cel în cauză și-a continuat fuga, abandonând geanta în care, ulterior, a fost descoperită aparatură electronică sustrasă, respectiv laptopuri, telefoane mobile și tablete.

  În urma activităților specifice efectuate de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Marghita, în jurul orei 07.30 a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 36 de ani, din comuna Ciumești, județul Satu Mare. Acesta a fost depistat pe raza municipiului Marghita. Pentru identificarea și prinderea acestuia, polițiștii din Marghita au solicitat sprijinul Seviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Satu Mare, respectiv al conductorului câinelui de urmă.

  Prejudiciul, în valoare de 27.000 lei, a fost recuperat integral de polițiștii marghitani.

  Cel în cauză a fost reținut pentru 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, iar sâmbătă, 14 ianuarie a.c., a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita și la Judecătoria Marghita, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Magistrații Judecătoriei Marghita au emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Polițiștii din Marghita continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE