More


  Student sătmărean, erou la Cluj

  =

  student

  Un student din județul Satu Mare a fost premiat de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj pentru spiritul civic de care a dat dovadă. Este vorba despre Sebastian Vasile Cordoș, din Călinești Oaș, care a salvat o femeie de la tâlhărie, l-a prins pe tâlhar și l-a dat pe mâna poliției.

  A dat dovadă de curaj
  În fapt, la data de 11 ianuarie a.c., studentul sătmărean, alături de un prieten de-al său, a acordat sprijin intervenţiei poliţiei în cazul unei fapte de tâlhărie. O femeie de 37 de ani din comuna Baciu a sunat la 112 și le-a spus polițiștilor că, în timp ce se afla pe strada Crişan din Cluj-Napoca, a fost agresată de un tânăr care i-a furat poşeta şi a fugit spre Piaţa Mihai Viteazu.

  Studentul sătmărean Sebastian Vasile Cordoș, aflându-se în oraș cu un prieten de-al său, au auzit strigătele femeii care a fost agresată pe stradă, au obținut semnalmentele, l-au identificat și urmărit pe agresor și, deși acesta a ripostat pentru a nu fi prins, l-au imobilizat și l-au predat polițiștilor. Înainte să îl imobilizeze, agresorul a ripostat și a încercat să îi rănească cu o şurubelniţă.

  Tâlharul, în vârstă de 23 ani, care este din Gherla, a ajuns apoi pe mâna polițiștilor, iar în urma probatoriului administrat s-a propus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, faţă de acesta fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore.

  Poliția Cluj, recunoscătoare
  Pentru conduita adoptată și promovarea actelor de acest gen, Sebastian Vasile Cordoș și prietenul său au fost invitați la sediul unității de poliție unde, în semn de apreciere, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj le-a înmânat o diplomă în cadru festiv.

  „Azi, 20 ianuarie, doi tineri au fost invitați la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și au fost felicitați pentru spiritul civic de care au dat dovadă. În fapt, la data de 11 ianuarie a.c., studenții au acordat sprijin intervenţiei poliţiei în cazul unei fapte de tâlhărie. Aceștia au auzit strigătele unei femei care a fost agresată pe stradă, au obținut semnalmentele, l-au identificat și urmărit pe agresor și, deși acesta a ripostat pentru a nu fi prins, l-au imobilizat și l-au predat polițiștilor. Pentru conduita adoptată și promovarea actelor de acest gen, tinerii au fost invitați la sediul unității de poliție unde, în semn de apreciere, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj le-a înmânat o diplomă în cadru festiv. Poliţia clujeană le mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și vin în sprijinul oamenilor legii!”, se arată în comunicatul de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img