More

    Sute de păsări și animale mici expuse la Satu Mare

    expo pag 5

    Asociația Județeană a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici, din județul Satu Mare, a dat startul vineri dimineața unei noi expoziții de păsări și animale domestice. Sute de exemplare din diferite rase de găini, porumbei și iepuri au putut fi admirate în acest weekend în cadrul expoziției.

    Înainte de a fi expuse, păsările și animalele au trecut printr-o minuțioasă analiză realizată de patru arbitri veniți din Ungaria și Baia Mare.

    ”Ca în fiecare an, crescătorii își aduc animalele pe care le-au crescut în anul respectiv. Găini, porumbei și iepuri avem, dar din fericire anul acesta sunt mai multe varietăți de porumbei și de găini decât anul trecut. La număr sunt aproape 200 de găini, 220 de porumbei și peste 100 de iepuri, din mai multe varietăți și rase. Ne putem mândri fiecare crescător cu animalul pe care îl crește, dar o rasă mai interesantă este rasa Plymouth. Rasa Plymouth a apărut în foarte multe varietăți de culori și rasa Gât Golaș de Transilvania, care există în patru varietăți de culori”, a declarat Attila Tarcsa, președintele Asociației Județene a Crescătorilor de Păsări și Animale Mici.

    Anul acesta expoziția a fost una mai restrânsă, expozanții fiind doar din județul Satu Mare, din cauza evoluției focarului de pestă porcină africană din țara vecină, care a fost anunțat la începutul acestei luni.

    Obiectivul expoziției, conform președintelui Asociației, este popularizarea animalelor de rasă și familiarizarea tinerilor și copiilor cu acest tip de păsări și animale domestice.

    Expoziția a fost deschisă de vineri până duminică, în incinta zonei de agrement Someș din Satu Mare (în ciupercă).

    Rasele care au putut fi admirate în cadrul expoziției:

    Găini: Brahma Herminat Deschis, Brahma Potârnichiu, Orpington Galben, Orpington Negru, Orpington Galben-Negru, Plymouth Roch Barath, Plymouth Alb, Plymouth Potârnichiu, Plymouth Galben, Sussex, Wiandote Argintiu, Rhode Island, New Hampshire, Gât Golaș de Transilvania Alb, Gât Golaș de Transilvania Negru, Gât Golaș de Transilvania Barat, Gât Golaș de Transilvania Albastru, Italian Potârnichiu, Orlof, Brachel, Cochin China Pitic Argintiu, Cochin China Pitic Alb, Cochin China Pitic Barat, Sebrict, Chabo, Mii de Flori, Rate mandarine.

    Iepuri: Uriaș Gri German, Uriaș German Gri Fier, Uriaș German Negru, Uriaș German Alb, Pestriț German Alb-Negru, Pestriț German Alb-Albastru, Berbec German, Vienez Albastru, Vienez Gri, Vienez Gri-Albastru, Vienez Negru, Neozeelandez Roșu, Neozeelandez Alb, Californian, Marele Argint, Chinchilla Mare, Pitic Colorat.

    Porumbei: Jucător de Komaromi, Jucător de Kiskumfelegyhazi, Pescăruș Tin Vechi, Pescăruș German, Bronzați, Creț Francez, Curieri, Gușat Brun, Rolleri de Cluj, Roller Debrecen, Ciung Ploiești, Voltați, Mondani, Kosua, Volajor American, King, Maria Stuart, Rândunica Saxonia, Zburători de Seghed, Zburător de Mako.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE