More  Temperaturi polare la Satu Mare

  ger

  Județul Satu Mare a avut parte de temperaturi polare în acest sfârșit de săptămână. Mercurul din termometre a coborât chiar și până la minus 20 de grade în unele zone, dar din cauza vântului corpul uman a resimțit o temperatură de până la minus 30 de grade.

  Ger de crapă pietrele
  Valul de aer polar a intrat în judeţul Satu Mare încă de joi noaptea, când au fost înregistrate temperaturi de minus 12 grade. Vineri, la ora 9.00, la Satu Mare era înregistrată o temperatură de minus 11 grade. Din păcate, însă, la Satu Mare a bătut un vânt de 28 km/h din nord și, coroborat cu o umiditate de 70%, a făcut ca temperatura resimțită de corpul uman să fie de minus 20 de grade.

  Sâmbătă a fost un ger de au crăpat pietrele. Astfel, la ora 9.00, în municipiul Satu Mare era înregistrată o temperatură de minus 16 grade, asta după ce în cursul nopții, în anumite zone, a coborât până la minus 20 de grade. Dar din cauza vântului de 30 de km/h din nord, temperatura resimțită de corpul uman a fost de minus 27 de grade.

  Frig și duminică
  Frigul extrem a putut fi simțit și duminică. Dacă în noaptea de sâmbătă spre duminică au fost înregistrate temperaturi de minus 17 grade, dimineața, la ora 9.00, la Satu Mare erau minus 13 grade, iar temperatura resimțită de corpul uman a fost de minus 19 grade.

  Vremea continuă să se mențină geroasă și în următoarele zile, când vor fi înregistrate temperaturi de minus 8 grade ziua și minus 14 grade noaptea, în zilele de luni și marți, și minus 6 grade ziua și minus 11 grade noaptea, miercuri.

  Vin ninsorile
  Gerul se mai domolește puțin începând de joi, când temperaturile vor ajunge la zero grade ziua și minus 4 – minus 6 grade noaptea.

  Însă tot de joi vor veni ninsorile. Astfel, în județul Satu Mare va ninge destul de mult în cursul zilelor de joi și vineri, foarte probabil și sâmbătă.

  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE